El Centre Socioeducatiu Díaz Pintado acull la Jornada “Cultura i Educació en el Poble Gitano”

3 maig 2016|Burjassot

Dilluns passat 25 d’abril, el Saló d’Actes del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado de Burjassot va acollir la celebració de la Jornada “Cultura i Educació en el Poble Gitano”, la inauguració de la qual va comptar amb la presència de l’alcalde de Burjassot, Rafa García. Aquesta Jornada, organitzada des de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Burjassot, es va programar amb l’objectiu de commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano, que va tenir lloc el passat 8 d’abril.

Durant l’obertura d’aquesta Jornada, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, va incidir en la importància de la definitiva inclusió de l’ètnia gitana en la vida social, educativa i cultural de Burjassot i, dirigint-se a joves estudiants de diferents col·legis de Burjassot que van estar presents en la Jornada, el primer edil va voler posar-los l’accent principalment en la rellevància que la formació que ara estan rebent podrà tenir en el seu futur, tant personal com professional.

Després de l’acte d’obertura, la Jornada sobre la Cultura i l’Educació del Poble Gitano es va completar amb la celebració d’una ponència a càrrec de Gemma Berja Amaya, representant de la Fundació Secretariado Gitano, que va abordar la situació de la comunitat gitana pel que fa a l’educació. A continuació, va tenir lloc una taula redona a càrrec de Josué Navarro Heredia, Carmen Romero Torres i Juan B. Cortés Cortés. Més tard, també dedicaren una estona a la diversió amb jocs tradicionals gitanos i amb una demostració de cant gitano.