El Centre Socioeducatiu Díaz Pintado alberga la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano

10 abril 2017|Burjassot

Jornada Pueblo Gitano

 

Dissabte passat 8 d’abril es commemorava el Dia Internacional del Poble Gitano. I avui (10-04-2017), bona part de la comunitat gitana de Burjassot ha celebrat la II Jornada pel Dia Internacional del Poble Gitano, que ha tingut lloc en el Centre Socioeducativo Díaz Pintat, a la qual han assistit l’Alcalde de la localitat, Rafa García i la regidora de l’Àrea de Benestar Social, Lluna Àrias.

La jornada, presentada pel director del CS Asensi Cap, ha sigut inaugurada per l’Alcalde Rafa García qui, a més de comentar la casualitat d’haver nascut un 8 d’abril., manté molt bons llaços d’amistat amb diferents persones d’ètnia gitana de Burjassot i, sobretot, ha volgut insistir en la importància de la formació i l’estudi entre els més joves de l’ètnia gitana per a poder llaurar-se un futur prometedor. En aquesta ocasió, la Jornada tenia com tema les noves perspectives en el món del treball per al poble gitano i ha comptat amb la ponència de tres ciutadans gitanos de Burjassot, Carmen Romero, Aroa Suárez i Juan Gabriel Sánchez.

Els tres ponents han explicat la seua pròpia experiència vital en la qual ha prevalgut, des del principi, l’interès per la seua formació personal i professional i l’afany de superació, tot amb les seues arrels gitanes ben presents i sense haver de renunciar a elles, en cap cas. La Jornada pel Dia Internacional del Poble Gitano continuava a Burjassot amb una exhibició de jocs tradicionals gitanos, així com de música i cante.