El Club de Lectura de Burjassot dedica la sessió de març al Premi Planeta 2020

23 març 2021|Burjassot

Des de 26/03/2021 fins a 26/03/2021

Aquitania

El Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults de Burjassot arriba al final de març amb una nova sessió a la vista que, per segona vegada consecutiva, i donat el bon acolliment de la primera experiència viscuda al febrer, es celebrarà a través de la plataforma virtual ZOOM. La trobada virtual tindrà lloc en la vesprada del divendres 26 de març, a les 19h.

En la sessió d’aquest mes i després de la seua lectura individual, les components del Club posaran en comú les seues impressions respecte a “Aquitania”, l’última novel·la d’Eva García Sáenz de Urturi, mereixedora del prestigiós Premi Planeta 2020.

La trama ha fet viatjar a les empedreïdes lectores de Burjassot fins a l’Aquitània de 1137, la regió més cobejada de França en aquells dies. El duc ha aparegut mort en Compostela i el cos sense vida mostra la marca de la “àguila de sang”, una ancestral tortura normanda. La seua filla, Eleanor, decideix venjar-se i per a això es casa amb el fill del qual cree el seu assassí: Luy  VI el Gordo, rei de França. Però el propi rei morirà també, durant la boda, en idèntiques circumstàncies. Serà llavors quan Eleanor i Luy VII intentaran esbrinar, juntament amb els gats aquitans—els èpics espies dels ducs—, qui vol als inexperts reis en el tron.

Aquest thriller històric, que travessa un segle replet de venjances, incestos i batalles és la nova novel·la de l’alabesa Eva García Sáenz de Urturi, responsable, entre altres publicacions, de la reeixida trilogia de la Ciudad Blanca (El silencio de la ciudad blanca, Los ritos del agua i Los señores del tiempo), ambientada a Vitòria, la seua ciutat natal.