El Col·legi Joan XXIII viu la seua primera experiència Erasmus+ a Croàcia

16 maig 2022|Burjassot

El Col·legi Joan XXIII de Burjassot ha iniciat, aquest curs, el seu projecte KA122 en el Programa Erasmus + de Secundària i, en el seu desenvolupament, el centre ha viscut la seua primera experiència internacional amb alumnes de 3r d’ESO a Croàcia.

Un grup de huit alumnes han tingut l’oportunitat de gaudir d’una experiència educativa diferent i extraordinària amb els alumnes del col·legi Osnovna škola Donji Kraljevec en el comtat de Međimurje (Croàcia).

L’experiència, tal com han assenyalat fonts del centre burjassoter, ha sigut possible gràcies als fons europeus del programa Erasmus+, en coordinació amb el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació amb els quals s’ha finançat el projecte KA122 que el centre va presentar en el 2021 “Environmental School Patrol. Improving Our Planet”.

La conscienciació mediambiental sobre el canvi climàtic, el reciclatge, la contaminació i la necessitat de millorar la competència interpersonal i social dels nostres alumnes, són els principals objectius europeus treballats en el programa desenvolupat per l’alumnat i el professorat de Burjassot. A més, aquesta experiència també s’ha combinat amb la millora de la competència lingüística en anglés del alumnat ja que la llengua anglesa ha sigut la que s’ha utilitzat com a llengua vehicular entre alumnes i professors al llarg dels quatre dies de visita a l’eco-escola rural Osnovna škola Donji Kraljevec.

L’alumnat participant ha desenvolupat diferents jornades de treball amb dinàmiques i tallers mediambientals al costat dels alumnes croats així com jornades culturals, en les quals han tingut l’oportunitat de conéixer la història, la cultura, les tradicions i el folklore dels habitants del comtat de Međimurje visitant el “Ekomuzej Međimurje dolent”.  Els alumnes i professors viatgers ta,bé han destacat la visita a la ciutat del barroc, Varaždin, antiga capital de Croàcia amb el seu increïble castell Stari grad Varaždin, així com els seus voltants, en els quals crida l’atenció la cura i el respecte per la naturalesa.

La visita va acabar amb una petita ruta per la capital Zagreb, amb la visita a la Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava (Catedral de l’Asunció i la Santíssima Verge)”, entre altres punts d’interés.

Durant l’estada al país, l’alumnat burjassoter també va tindre l’oportunitat de visitar l’empresa de Reciclatge PRE-KOM i el Metalska jezgra Čakovec (Metall core), un dels centres tecnològics capdavanters de tota Europa, on els van ensenyar els últims avanços en impressió 3D.

Els nostres alumnes no sols s’han enriquit amb aquesta fabulosa experiència d’internacionalització, obrint les seues ments cap a cultures diferents, sinó que han millorat les seues habilitats lingüístiques i interpersonals en estar acompanyats per alumnat croat de la seua mateixa edat. A més, han pogut experimentar l’ús de la llengua anglesa de manera viva, com a únic instrument de comunicació, compartint gustos i aficions”, han explicat des del col·legi.

Des del centre esperen ara poder rebre als seus companys de la Osnovna škola Donji Kraljevec l’any que ve “per a poder retornar-los aquesta meravellosa experiència, acollint-los en el nostre centre i ensenyant-los el nostre municipi, fent-los partícips de la nostra cultura, tradicions i compartint la bellesa del paisatge valencià”.