El col·legi La Nativitat de Burjassot i el Sant Bartolomé de Godella uneixen esforços per la donació de sang amb el projecte “Sang Valentí diocesà”

8 febrer 2022|Burjassot

Proyecto San Valentín 14-02-2022

El col·legi de La Nostra Senyora de la Nativitat de Burjassot i el col·legi Sant Bartolomé de Godella han unit i sumat esforç i amor, a parts iguals, per a materialitzar el projecte solidari “Sang Valentí diocesà”. Es tracta d’un projecte d’aprenentatge i servei que pretén ajudar a cobrir les mancances de sang en els centres de transfusió, concretament en aquesta situació de pandèmia. A més pretén crear una consciència social en l’entorn pròxim a tots dos col·legis i en els propis alumnes, respecte a la importància que té per a la salut de moltes persones malaltes el fet que les persones sanes, quantes més millor, donen la seua sang.

En el projecte “Sang Valentí diocesà”, els vertaders protagonistes són els alumnes de tots els nivells educatius perquè, a través de diferents activitats i en diferents assignatures conformement al seu nivell i edat, han aprés conceptes relacionats amb la sang i amb les transfusions d’aquest fluid imprescindible per a la vida; han elaborat materials per a la difusió de la campanya i han comprés la necessitat de ser solidaris amb els més desfavorits, en aquest cas en matèria de salut. I després de tot aquest treball, el producte final o servei d’aquest projecte serà la celebració d’una jornada de donació de sang que tindrà lloc, el Dia de Sant Valentí, el 14 de febrer, a la Casa de la Cultura de Burjassot, en horari de 9.30 h a 13.30 h.

Així, qualsevol persona pot aprofitar el matí del pròxim dilluns per a acostar-se a donar sang a la Casa de Cultura i col·laborar així amb els alumnes de tots dos col·legis. Els requisits per a la donació són senzills. Únicament passen per tindre entre 18 i 85 anys, gaudir d’un bon estat de salut, pesar més de 50 kg i no acudir a la donació en dejú.

El projecte “Sang Valentí diocesà” i tots els alumnes i professors de la Nativitat i de Sant Bartolomé que han treballat en ell recorden que “per cada donació es poden salvar tres vides però només el 5% de les persones potencialment donants, donen la seua sang”, de manera que la donació i la solidaritat és crucial diàriament i esperen que la campanya siga un èxit de participació ciutadana.