El col·legi Diocesà Sant Miquel Arcàngel celebra el Nadal amb la cançó ‘Hecho con tus sueños’, en llengua de signes

10 desembre 2021|Burjassot

Vilancico San Miguel Arcángel

El col·legi Diocesà Sant Miquel Arcàngel de Burjassot celebrarà el Nadal cantant d’una manera molt especial, solidària i compromesa. Els alumnes i les alumnes de sisé de Primària es troben ultimant els assajos per a una actuació en la qual han invertit moltes hores, molt d’esforç i molta il·lusió. Es tracta de la interpretació de la cançó nadalenca Hecho con tus sueños, de Funambulista, en llengua de signes.

La iniciativa, fruit d’una proposta sorgida des de la tutoria, s’ha materialitzat amb l’objectiu d’arribar a quantes més persones millor, en aquestes dates tan assenyalades. L’ús de les mascaretes a causa de la situació de pandèmia que vivim, fa encara més difícil si cap la comunicació per a persones sordmudes i és per això que el col·legi San Miguel Arcàngel ha volgut aportar el seu granet d’arena per a arribar d’aqueixa manera a totes aqueixes persones, al mateix temps que l’alumnat del centre ha descobert un llenguatge, desconegut fins al moment però que afavoreix la comunicació entre persones i posa en valor la diversitat funcional.

Així, amb la cançó ben apresa, els alumnes de sisé de Sant Miquel amb el seu tutor, Marcos López i amb José María Vistos, director del centre educatiu, es desplaçaran divendres que ve 17 de desembre fins a la capital per a interpretar la cançó Hecho con tus sueños, en llenguatge de signes, en diferents carrers de València. En la jornada, que tindrà el seu punt neuràlgic en la zona on està situada la seu de l’Arquebisbat, participaran la majoria dels col·legis diocesans de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, aquest matí de divendres (10-12-2021), el cor protagonista del centre ha dedicat bona part de la jornada a assajar la seua nadala amb la visita i l’ajuda de membres de FESORD (Federació de Persones sordes de la Comunitat Valenciana). Amb la presència de l’alcalde del municipi, Rafa García i de la regidora d’Educació, Manuela Carrero, que no han volgut perdre’s aquest especial assaig, FESORD ha oferit una xarrada de sensibilització a l’alumnat i, a més, els seus dos representants han contribuït, amb la seua experiència i consells a perfeccionar la interpretació de la nadala, per part de l’alumnat.

Finalment, els alumnes  del col·legi Diocesà Sant Miquel Arcàngel també interpretaran la nadala Hecha con tus sueños, en la vesprada del 23 de desembre, quan la plaça d’Emilio Castelar reba l’esperada visita de tots els anys del Pare Noel.