El comerç de Burjassot reivindica la creació del Dia Mundial del xicotet comerç

25 novembre 2019|Burjassot

Campaña Comercio

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot ha servit, aquest matí de dilluns (25-11-2019), d’escenari per a la presentació, als mitjans de comunicació, de l’adhesió del municipi a la campanya “Pequeño comercio. Es su turno”. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació d’Empresaris de Burjassot i de l’Associació de Comerç i Serveis del municipi, que compta amb el suport i col·laboració del propi Ajuntament, des de la regidoria de Comerç que dirigeix la regidora Rosa Coca.

Així, en l’acte de presentació d’aquesta iniciativa, que vol posar en relleu la importància del xicotet comerç i la seua contribució al desenvolupament local, han estat presents l’alcalde, Rafa García; la regidora de Comerç, Rosa Coca; el president d’Empresaris Burjassot, Pedro Soriano i la tècnic representant de l’Associació de Comerç i Serveis, Manuela González.

Encara que hui s’ha presentat la seua adhesió a nivell local a Burjassot, la campanya “Pequeño comercio. Es su turno” és una iniciativa promoguda a nivell autonòmic per la Confederació de Comerç d’Alacant, Castelló i València – Confecomerç CV- que persegueix, entre altres objectius, la declaració oficial d’un Dia Mundial del Xicotet Comerç per a posar de manifest, a nivell global, el destacat paper del sector del comerç minorista, no solament en l’àmbit econòmic i de foment de l’ocupació, sinó també a nivell social i mediambiental, garantint la proximitat entre comerciants i clients, la preservació del territori, la promoció de productes autòctons així com el proveïment i la dotació de serveis directes als municipis. En aquest sentit, s’ha habilitat en la plataforma Change.org una campanya de recollida de signatures amb la finalitat d’aconseguir que es proclame el Dia Mundial del Xicotet Comerç.

Pel que respecta a les accions que es duran a terme, en l’àmbit local, els comerços associats a Empresaris Burjassot i a l’Associació de Comerç i Serveis lluiran, en els seus aparadors, cartelleria que posarà de manifest les raons per les quals donar suport a la iniciativa, al mateix temps que també distribuiran entre els seus clients bosses de paper amb lemes amb frases com “Power al xicotet”, “El teu consum, el teu vot”, “Proud to buy local”, “Edició Limitada” i “Fan del xicotet comerç”.

Per part de l’Ajuntament, s’ha col·locat una gran pancarta al balcó del Consistori amb el lema de la campanya “Pequeño Comercio. Es su turno”; es divulgarà la campanya a través dels panells publicitaris de gestió municipal i, pròximament, es procedirà a elevar al Ple la petició de la declaració del Dia Mundial del xicotet comerç.

En la seua intervenció, l’alcalde, Rafa García “ha destacat el convençut i compromés suport que aquest Equip de Govern manté cap al comerç local. Sabem de l’esforç i del sacrifici diari que suposa, per als xicotets comerciants, obrir la persiana cada matí i lluitar pel negoci. I a més, donant el millor tracte, el més pròxim, al client. De manera que l’Ajuntament contribuirà en tot el que estiga al seu abast a continuar promocionant el comerç local, el xicotet comerç però molt gran quant a bona repercussió en el municipi”.