El Consell de les Xiquetes i els Xiquets presenta les propostes als Pressupostos Participatius Infantils al Consell de Participació Ciutadana

22 març 2023|Burjassot

Consejo de las Niñas y los Niños- Consejo de Participación

Ha sigut una sessió diferent tant per als menuts com per als adults. El Consell de les xiquetes i els xiquets de Burjassot ha tingut l’oportunitat de presentar al Consell de Participació Ciutadana les propostes que els menuts membres han treballat en els Pressupostos Participatius Infantils i que enguany tenen una consignació de 50.000€ del pressupost municipal.

Aquesta especial vesprada de treball ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Burjassot, Rafa García i de la regidora de Participació Ciutadana i Protecció i drets de la infància, Yolanda Andrés que han pogut conéixer, de primera mà, les sis propostes triades, a les quals els tècnics han donat el vistiplau per al seu desenvolupament i que ara entraran en fase de votació. No han faltat tampoc en aquesta sessión especial diferents components de la Corporació Municipal.

El treball desenvolupat en els centres escolars del municipi s’ha transformat en aquestes sis propostes (es van triar huit però dues no eren viables tècnicament), les quals entraran en fase de votació la setmana que ve, del dilluns 27 al dimecres 29 de març en els centres educatius. Cada xiquet o xiqueta podrà votar dos de les sis propostes i, una vegada finalitzada la votació, les dues amb més vots seran amb les que es comence a treballar.

Les propostes que han passat a la fase de votació són: pintar frases boniques en diferents punts de Burjassot, eliminant també amb això pintades amb paraules malsonants; repartir llavors que augmenten l’arbratge (aquesta acció es desenvoluparia en els centres escolars); realitzar un reciclatge divertit, amb papereres de reciclatge per a la correcta classificació dels residus; reforestar zones verdes; crear parcs adaptats i inclusius i il·luminar passos de zebra per a ajudar a les persones que tenen algun tipus de discapacitat visual al mateix temps que avisen a les persones que creuen sense mirar per l’ús dels telèfons mòbils. En aquest últim cas, les llums serien led i es nodririen d’energia renovable.

Les persones adultes presents van prendre bona nota de les propostes dels més menuts s de la casa i es van mostrar molt contents i ogullosos de la gran faena que està desenvolupant el Consell de les Xiquetes i els Xiquets de Burjassot.