El dilluns 15 d’octubre comencen les obres de rehabilitació del mur del Pati de les Sitges amb la retirada de les restes que queden en la zona

11 octubre 2018|Burjassot

inicio obra Los Silos

La Comissió Tècnica de seguiment de les obres del mur del Pati de les Sitges s’ha reunit hui per segona vegada a Sant Miguel dels Reis, acudint a la cita els representants tècnics de l’Ajuntament de València, de l’Ajuntament de Burjassot i de la Direcció General de Patrimoni. Tal com han informat els tècnics municipals de l’Ajuntament de Burjassot, en la reunió s’ha informat de l’adjudicació de les obres per part de l’Ajuntament de València per valor de 228.000 euros, obres que s’iniciaran el dilluns 15 d’octubre, baix la direcció tècnica de l’arquitecte Javier Benlloch Marco.

Durant aquesta segona reunió s’ha posat en coneixement dels assistents també el pla de treball inicial, el qual se centrarà durant els primers dies en la retirada de la part del mur que no es va retirar durant els treballs d’emergència. Aquests materials seran depositats en el propi Passeig Concepción Arenal per al seu posterior i quasi immediat ús en la reconstrucció del mur, ja que així ho han decidit els tècnics, amb la qual cosa, el Passeig quedarà totalment acordonat en la seua part confrontant al Pati de les Sitges.

Així mateix, i tal com apunta la direcció tècnica, les obres de rehabilitació del mur de les Sitges que es realitzaran seran en tot moment coherents i compatibles amb la futura rehabilitació integral de l’edifici, la qual cosa permetrà seguir les directrius d’aquesta rehabilitació en el futur global del monument.

I també com a punt important i vital per al monument de les Sitges, els representants de totes les institucions presents han acordat l’inici de la redacció d’un Pla Director per a la rehabilitació del monument a través de la convocatòria de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat del pla de subvencions que es realitza per a tal fi. “Amb aquesta redacció del Pla Director, en la qual tots hem mostrat el nostre acord, es podran establir les bases de la rehabilitació integral del Pati de les Sitges, un pla que detallarà tot el necessari perquè el nostre gran monument torne a lluir en tota la seua esplendor, i que el graner de València, el nostre Pati, estiga en perfectes condicions en un futur molt pròxim. Estar tots en conjunció en la línia de treball actual i futura és per a tots nosaltres allò més important, i la salut del Pati de les Sitges és la voluntat principal”, ha declarat Rafa García, Alcalde de Burjassot.