L’Embarronat acull la segona conferència del cicle “Història en Les Sitges”
19 setembre 2024|Burjassot
Des de 03/10/2024 fins a 03/10/2024
La segona sessió del I Cicle de Conferències Història en les Sitges de Burjassot, organitzat per l’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Cultura, dirigida per Javier Naharros, i la Universitat de València tindrà lloc dijous que ve 3 d’octubre, en el Embarronat de Les Sitges, a les 18.30 hores.
En aquesta ocasió, la conferència estarà impartida per José Ubaldo Bernardos Sanz, professor des de 1990 de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), i arriba baix el títol “Les condicions del proveïment en una capital de l’Antic Règim: Madrid, 1560-1800”, sent aquesta la tesi doctoral del professor.
José Ubaldo ha sigut professor ajudant d’Història Econòmica en el Departament d’Economia Aplicada i Història Econòmica (1990). Des de llavors ha impartit la docència en les assignatures d’Història Econòmica corresponents a la llicenciatures d’Econòmiques i Empresarials, així com en la diplomatura de ADE i en els nous graus d’Economia i Administració d’Empreses. També va impartir el curs de doctorat “Arrels històriques de la globalització” en el Programa de Creixement Econòmic i Desenvolupament sostenible.
“La fam i l’abundància. Provisió i alimentació en perspectiva històrica” és el nom d’aquest primer cicle de conferències que tenen com a objectiu commemorar el 450 aniversari de Les Sitges.
El cicle de conferències es celebra emmarcat dins de les activitats que s’han programat a partir de la signatura d’un acord de col·laboració entre el Consistori i la Universitat, des del vicerectorat de Cultura i Societat. Entre els objectius d’este acord està fomentar la presència de la Universitat de València en la seua àrea d’influència com un mitjà de connexió amb les institucions i la societats locals, a través de diferents activitats universitàries, relacionades amb la formació, la investigació i la transferència de coneixement a la societat valenciana i a les entitats locals.
A través de quatre conferències, s’exploraran diferents aspectes relacionats amb l’alimentació –i la falta d’ella–, el proveïment urbà i la gestió dels queviures de primera necessitat en un ampli marc cronològic i espacial, que portarà a recórrer diferents moments i llocs essencials de les èpoques moderna i contemporània. La tercera conferència tindrà lloc el 14 de novembre.
Tota la informació sobre el cicle de conferències pot consultar-se en la web elaborada des de la Universitat de València, a la qual es pot accedir a través d’aquest ENLLAÇ.
Aquesta activitat compta també amb la col·laboració de la Diputació de València i Caixa Popular.