L’Equip de Govern i els tècnics municipals informen el teixit veïnal sobre la situació del Pati de les Sitges

25 setembre 2018|Burjassot

Reunión Asociaciones Vecinos Los Silos

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot va acollir, en la vesprada del passat dilluns (24-09-2018), una reunió informativa a través de la qual l’Equip de Govern va informar el teixit veïnal del municipi sobre la situació actual del Pati de les Sitges, així com dels passos donats des del Consistori des que fa una setmana s’esfondrara una part del mur perimetral del monument històric artístic.

Així, a la reunió, impulsada des d’alcaldia, van assistir els representants de les diferents associacions de veïns del municipi agrupades entorn de la Federació, que presideix Arsenio Moraga. L’alcalde, Rafa García, va comptar amb la presència de bona part de l’Equip de Govern Local, representat pel regidor d’Urbanisme, José Ruiz; el regidor de Policia i Trànsit, Manuel Pérez Menero, la regidora d’Educació i Serveis Socials, Olga Camps; la regidora de l’àrea de Benestar Social, Lluna Àrias, la vicepresidenta de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot (IMCJB), Maria Viu; el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Roc Senent i la regidora de Serveis Socials, Amparo Palanca. També va assistir el director de l’IMCJB, Antonio Collado.

L’objecte de la reunió era traslladar a la ciutadania, a través de les associacions veïnals entre altres vies de comunicació, la situació en la qual es troba el Pati de les Sitges després de l’ensulsiada de part del mur, ocorregut en la matinada del passat dimarts 18 de setembre. El primer edil va explicar que l’Ajuntament de Burjassot, des del mateix matí del dimarts, es va posar a treballar per a anar donant solucions a les circumstàncies esdevingudes. Així, després del contacte amb l’Ajuntament de València, propietari del monument, amb la Generalitat Valenciana, responsable de Patrimoni i després de la visita dels màxims representants d’ambdues administracions, l’alcalde Joan Ribó i el president de la Generalitat, Ximo Puig, l’alcalde va deixar clar que les tres administracions han mostrat la màxima disposició i voluntat d’enteniment per a escometre, com més prompte millor, les accions necessàries per a la imminent reposició del mur.

Tant l’alcalde com el director de l’IMCJB van recalcar que totes les accions executades fins al moment, i que s’han centrat en les labors de desenrunament, apilament i classificació de materials, així com la cobertura de la zona afectada, han estat i continuaran estant supervisades per tècnics designats des de la Direcció General de Patrimoni. En aquests moments, van informar, s’estan realitzant els informes i estudis necessaris perquè des de la Generalitat es declare l’actuació d’emergència, que s’espera que siga en un termini molt breu de temps i, així, poder començar amb el projecte de restauració i reposició del mur.