El Gran Premi de Marxa en Ruta “Ciutat de Burjassot” torna a reunir als carrers a les estreles de la marxa espanyola

11 gener 2019|Burjassot

Des de 12/01/2019 fins a 12/01/2019

Campeonato Marcha en Ruta

La VIII edició del Gran Premi de Marxa en Ruta “Ciutat de Burjassot” reunirà de nou pels carrers del municipi de Burjassot, el dissabte 12 de gener, a les estreles de l’atletisme nacional. Fins a 15 atletes internacionals en diferents categories participaran en aquest Gran Premi que, gràcies al suport de l’Ajuntament de Burjassot, qui ja l’any passat va apostar per la celebració del Campionat d’Espanya, posa de nou a la localitat de l’Horta Nord en el mapa atlètic espanyol. A més, aquesta prova acull la Copa Llevant (Múrcia- Comunitat Valenciana) i els campionats autonòmics oficials d’aquestes dues comunitats.

D’aquesta prova de Burjassot eixirà la selecció d’atletes que representaran a la Comunbidad Valenciana i a la regió de Múrcia en el Campionat d’Espanya de Marxa en Ruta que tindrà lloc a la localitat de El Vendrell, a l’abril de 2019. Pel que respecta a a el CA Els Sitges, quatre de les seues marxadores tenen serioses possibilitats d’entrar a formar part d’aquesta selecció.

Sobreïx, entre tots els inscrits, el murcià Miguel Ángel López, Campió del Món 2015, Campió d’Europa en 2014, Campió de la Copa d’Europa en 2015 i 5é en els JO de Londres 2012, el qual ja comença a entrellucar en l’horitzó l’objectiu de Tòquio 2020, al qual no li perd la cara el plusmarquista autonòmic Luís Manuel Corchete, Sub-Campió Nacional de 50 Km en 2017, i la millor basa valenciana, el torrevejense que en Podebrady, en la passada Copa d’Europa en 2016, va obtindre un meritori bronze. S’estarà pendent també del murcià Manuel Bermúdez, que ja de Júnior es va proclamar Sub-Campió del Món, a més de participar en els JO de la Joventut. A l’aguait estarà també Iván Lopez, del FC Barcelona, 4t en els passats Campionats del Mediterrani Sub 23 d’Itàlia.

En l’apartat femení destaquen Amanda Cano, diverses vegades Internacional i Medalla de Bronze en el Campionat del Mediterrani Sub 23 de França i Irene Vázquez, participant en els JO de la Joventut i en el Mundial Juvenil a Colòmbia.

Referent al futur de la marxa, destacar al murcià Pedro Conesa, Internacional en tres ocasions (Copa d’Europa 2017 de Podebrady; en el Campionat del Món de Marxa per Equips 2018 de Taicang i en el Campionat d’Europa d’Atletisme sub 18 de Gyor, al que els valencians Eloy Hornero (1 vegada internacional i amb diversos títols nacionals) i els locals del Club d’Atletisme Els Sitges de Burjassot, Francisco Sospedra (set medalles nacionals) i Jorge López de la Cova (dos rècords Autonòmics i sis medalles nacionals) li ho intentaran posar difícil. A aquest quartet d’asos s’unirà Sergio Martín, del Club Playas de Castellón que es va proclamar, recentment en Guadix, Sub-Campió d’Espanya de Marxa d’hivern.

A més, en la jornada de Burjassot, hi ha programades proves d’iniciació des de les 16h, tot això a disputar en l’Avinguda Vicent Andrés Estellés. Per al Club d’Atletisme Els Sitges, ha declarat el seu president, Eduardo Gómez Velasco “és un orgull poder continuar demostrant que en la promoció i difusió de l’Atletisme som un Club capdavanter, tenint a més atletes que deixen el pavelló ben alt, i que amb huit edicions ja, aquest Gran Premi es mereix cotes més altes, que amb el suport decidit de l’Ajuntament, pensem complir”.

En el matí previ al Campionat, el president del club burjassoter ha fet lliurament del pòster oficial del campionat i de dos dorsals simbòlics a l’alcalde, Rafa García i al regidor d’Esports, Manuel Pérez Menero. El primer edil s’ha mostrat molt il·lusionat “en poder celebrar als carrers de Burjassot una jornada dedicada a l’atletisme en la qual a més es compte amb atletes de semblant rellevància a nivell nacional i internacional”.

Relació d’atletes inscrits: http://elssitges.com/atletismo/wp-content/uploads/2019/01/2019-Inscritos-Gran-Premio-Marcha.pdf