El Gremi de Mestres Palmiters de València nomena Rafa García, alcalde de Burjassot, “Amic del Palmito”

1 març 2016|Burjassot

Dijous que ve 10 de març serà un dia molt especial per a Burjassot, ja que el seu alcalde, Rafa García, serà nomenat “Amic del Palmito” per part del Gremi de Mestres Palmiters de València, en el transcurs de la inauguració de l’exposició que arriba a la Casa de Cultura del municipi gràcies al Gremi i de mans del pintor artístic de palmitos Francisco Zamorano Alonso, veí de Burjassot. En el mateix acte també serà nomenada Amiga del Palmito Anaïs Menguzzato, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

“El Palmiter, artista i faener” és el nom de l’exposició que s’inaugurarà a les 19 hores el citat dia, mostra en la qual es podran contemplar els treballs de diferents artistes palmiters valencians, a més dels del propi Francisco Zamorano; treballs que sorprendran als visitants de la mostra que podran observar de primera mà el gran treball que es desenvolupa per a crear un palmito, la minuciositat dels artistes i, com no, la bellesa de la creació final.

Burjassot no ha volgut deixar passar l’oportunitat d’acollir aquesta exposició, just quan el Gremi de Mestres Palmiters de València està celebrant el 300 aniversari de la seua creació. Exposició que ha passat per poblacions com Alaquàs, Godella o Aldaia, localitats en les quals s’ha nomenat Amics del Palmito al president de la Generalitat, Ximo Puig, i a Mònica Oltra, vicepresidenta, a més dels alcaldes i alcaldesses de les mateixes.

L’exposició podrà visitar-se, en l’horari habitual de la Casa de Cultura, fins al 8 d’abril.