L’IES Federica Montseny, amb alumnes d’intercanvi de la República Txeca, visita l’Ajuntament de Burjassot

5 abril 2022|Burjassot

IES Federica Montseny Olomouc

L’IES Federica Montseny mira cada vegada més a Europa, com a escenari per a la formació global i integral del seu alumnat. Acreditat com a centre Erasmus per al període 2021-2027, alumnes i docents de l’institut de secundària, de diferents nivells, estan immersos en diferents projectes inclosos en el Programa Erasmus + 2021-1-ES01-KA121-SCH-000007918 que els permet viatjar a diferents països de la Unió Europea, així com rebre alumnat europeu en el centre per a realitzar intercanvis que completen i enriqueixen la seua formació.

Recentment, nou alumnes europees de l’equivalent a 1r de Batxillerat a Espanya, procedents de Olomouc, una ciutat de la República Txeca situada a la regió de Moràvia, han arribat a Burjassot per a participar en un intercanvi amb els alumnes del Federica Montseny, també de 1r de Batxillerat. D’altra banda, altres tres alumnes procedents de Monza (Itàlia) també han aterrat en el municipi per a cursar, en l’institut, el tercer i últim trimestre del curs.

L’endemà d’aterrar a Espanya, el dilluns 28 de març, les alumnes d’intercanvi procedents d’Olomouc juntament amb els seus companys i professors de l’institut burjassoter van visitar l’Ajuntament de Burjassot. Amb la companyia de l’alcalde de la localitat, Rafa García; de la regidora d’Educació, Manuela Carrero i del regidor de Cultura i Joventut, Javier Naharros, les alumnes txeques van conéixer els secrets de la vida municipal i també van tindre l’oportunitat de pujar a conéixer part del conjunt històric de les Sitges.

Al llarg de tota la setmana, els seus hostes els han preparat un calendari d’activitats atapeït i emocionant. Hauran d’assistir a classes en l’institut de diferents matèries com Inglés, Llengua Espanyola i Literatura, Economia o Història però, a més, realitzaran activitats culturals i lúdiques com visitar el centre històric de València, mentre participen en una gimcana fotogràfica; visitar la Ciutat de les Arts i les Ciències; realitzar un curs de vela en La Marina; realitzar un recorregut per l’horta local i participar en un concurs de paelles i visitar el Parc Natural de l’Albufera i el Saler.

Participant així en el projecte Etwining “Joves Creant Europa”, del 24 d’abril a l’1 de maig, seran els alumnes i alumnes de l’IES Federica Montseny els que viatjaran fins a la República Txeca per a realitzar la seua particular immersió, encara que siga només per uns dies, en el sistema educatiu i cultural txec, amb les seues companyes txeques.

Amb aquesta mena de programes internacionals en els quals el centre està immers, dins del projecte europeu ERASMUS +, l’IES Federica Montseny aspira a completar la formació de l’alumnat d’una manera molt més global, adquirint entre altres competències: millorar la capacitat de comunicar-se en llengua anglesa, fomentar el treball cooperatiu, millorar les competències digitals i de treball a distància amb l’ús d’eines en línia, reforçar la identitat europea dels joves així com facilitar el coneixement d’altres països europeus, la seua cultura i la seua societat des de diferents prismes com les tradicions, les festes, la gastronomia, l’esport o l’art.