L’IES Vicent Andrés Estellés, tercer en el XX Certamen Compitalia de teatre

2 abril 2019|Burjassot

IES Vicent Andrés Estellés- La manzana de Oro marzo 2019

L’institut Vicent Andrés Estellés de Burjassot ha quedat tercer en el XX Certamen Compitalia, un concurs de teatre grecollatí organitzat per l’Associació Cultural Prósopon Sagunt i celebrat en l’IES Joaquín Sorolla de València, el passat 21 de març.

El certamen, que ha arribat a la seua XX edició té com a objectiu promoure la cultura grecollatina entre l’alumnat de Secundària. Per part de l’institut burjassoter, ha participat alumnat de Grec i de Llatí, de 1r de Batxillerat, al costat de la seua professora Noelia Ferri.

Tots ells han concursat amb molts altres instituts i han quedat en tercera posició, posant en escena l’adaptació del mite de “La manzana de oro”. Aquesta història, també coneguda com “La manzana de la discordia” és una referència a la poma daurada de la discòrdia que, segons la mitologia grega, la deessa Eris va destinar “per a la més bella” en les noces de Peleo i Tetis, encenent així una disputa entre les deesses Hera, Atenea i Afrodita que acabaria desembocant en la Guerra de Troia.