El llegat de Toni Ananda roman viu a Burjassot gràcies a les seues poesies

7 novembre 2023|Burjassot

Toni Ananda 3

Recentment, les tanques perimetrals de la Devesa del Castell, en el Col·legi Major Sant Joan de Ribera, s’han omplit novament de les poesies de Toni Ananda. La seua família, concretament la seua filla Geni, al costat dels seus nets, Pablo i Guille, han continuat amb la tradició iniciada pel mateix Toni i, en els dies en què més es recorden als difunts i se celebra el dia de les ànimes, han penjat de les tganques els seus bonics poemes.

A més, enguany, la família també va depositar un ram de flors preservades al costat del panell que saluda al visitant del jardí de la Devesa, al qual dona la benvinguda perquè gaudisca d’este bonic pulmó verd de Burjassot.

Toni García (Toni Ananda, 1949 – 2021), de la família de “Les caixetes” de Burjassot, va ser mestre en col·legis del municipi i de la veïna localitat de Rocafort durant la seua etapa laboral activa i, també, professor de ioga. L’etapa de la jubilació la va dedicar a la poesia, arribant a escriure més de 2000 poemes. Cada any, Toni organitzava un recital de poemes juntament amb l’Ajuntament de Burjassot per a delit de la ciutadania.

Enamorat del seu poble, sobretot del Castell (Col·legi Major Sant Joan de Ribera), Toni passava molt de temps allí, on treballava de manera altruista arreglant l’horta i arxivant els llibres de la biblioteca. Al seu jardí, la Devesa del Castell, es poden veure alguns dels seus poemes que, gràcies a l’Ajuntament, allí romanen per a delit del poble, després de l’homenatge que se li va fer en 2022.

Durant el mes de novembre, els reixats del Castell tindran les poesies de Toni, gràcies a la col·laboració del director de l’entitat, Santiago Pons i totes les persones que passen per allí podran llegir-les i gaudir de tot el que transmeten.