El millor teatre arriba al Tívoli amb “Celebraré mi muerte”, una obra produïda per Alberto Sant Joan i Jordi Évole

12 novembre 2019|Burjassot

Des de 22/11/2019 fins a 22/11/2019

Cartel Celebraré mi muerte

El divendres 22 de novembre, a les 20.00 hores, l’escenari del Centre Cultural Tívoli de Burjassot acollirà la posada en escena de l’obra “Celebraré mi muerte”, una producció d’Alberto Sant Juan i Jordi Évole sobre l’eutanàsia a partir de l’experiència, en primera persona, del cirurgià Marcos Hourmann, condemnat per assassinat per aplicar-la.

Les entrades, amb un preu de 6€, ja poden adquirir-se en Servientrada i a la Casa de Cultura de Burjassot o bé en taquilla del Tívoli el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans de l’inici de la funció.

Sobre l’escenari del Tívoli, el públic no es trobarà a un actor sinó al propi cirurgià Marcos Hourmann que contarà com la seua vida va canviar el 28 de març de 2005. Aqueix dia, una pacient de més de 80 anys va arribar a Urgències de l’hospital on treballava. Sotmesa a dolors terribles, el pronòstic donava una esperança de vida d’unes hores. La pacient i la seua filla van pregar al doctor que per favor acabara definitivament amb el seu sofriment. Marcos, saltant-se tot protocol mèdic, li va injectar 50 mg de clorur de potassi en vena.

La dona va morir als pocs minuts i Hourmann va fer una cosa que mai abans no havia fet ningú a Espanya: va deixar escrit en l’informe el que havia succeït. Pocs mesos després, Marcos rebia una notificació del jutjat, estava acusat d’homicidi.

Una obra que portarà al públic a reflexionar sobre l’eutanàsia i sobre l’elecció de les persones davant una situació límit en la seua salut i en la seua vida.