El Mercat ambulant dels dimecres torna al Nucli Antic i es liciten 14 places vacants

28 juny 2016|Burjassot

Després de la petició de la majoria dels mercaders que cada dimecres munten a Burjassot els seus llocs de venda i amb l’objectiu de dinamitzar la zona del Nucli Antic, l’Ajuntament de Burjassot, de la mà de la Regidoria de Promoció Econòmica i Mercats, dirigida per Roc Senent, va a traslladar el Mercat ambulant extraordinari dels dimecres a la seua ubicació original, la Plaça de l’Ajuntament i els seus carrers adjacents.

El canvi d’ubicació del mercat ambulant tindrà lloc aquesta mateixa setmana, concretament el dimecres 29 de juny, i, des de la regidoria, ja s’ha dut a terme la pintura de les places que ocuparà cadascun dels mercaders. Places que estaran distribuïdes en la Plaça de l’Ajuntament, el carrer Jorge Juan, la Plaça Sequera, Plaça Jaume I i l’Avinguda Màrtirs de la Llibertat, fins als jardins de Sant Roc.

A més, la Junta de Govern ha aprovat també la Convocatòria de les Bases de licitació dels 14 llocs vacants actualment en el mercat ambulant; bases que es faran públiques en breu perquè els mercaders que les complisquen i així ho desitgen puguen optar a un d’aqueixos llocs.

Tal com ha explicat el regidor de Mercats, Roc Senent, aquest és el segon pas per a assignar llocs establits en els mercats de Burjassot. “El novembre passat es va triar el lloc definitiu del Mercat Municipal, en l’avinguda Mare de Déu de la Cabeza, i estava pendent la ubicació definitiva del mercat ambulant del dimecres. La majoria dels venedors del mercat ambulant dels dimecres ens va demanar tornar a la ubicació que tenien fa huit anys, quan es va canviar de lloc el Mercat Municipal. És a dir, tornar al centre del poble”.

Senent ha assenyalat també que, “des de fa mesos la Regidoria de Promoció Econòmica treballa per a poder fer el canvi. Un tema complex, donats els múltiples actors que intervenen: comerciants de les zones, venedors del mercat ambulant, trànsit i Policia Local, la delimitació de les places, el sorteig de noves ubicacions, etc. Ara, tot està a punt perquè dimecres que ve torne al seu històric lloc”.

Amb aquesta mesura, a més d’atendre la sol·licitud dels comerciants, el Consistori vol continuar dinamitzant la zona del Nucli Antic del municipi, donant així major importància si cap a aquest eix comercial per als vianants del municipi. A més, des de la regidoria han afirmat que s’espera que el canvi siga beneficiós econòmicament per als venedors, a més de més còmode per a la població.

Els ciutadans i ciutadanes que solguen estacionar el seu vehicle en les zones afectades per la nova ubicació del Mercat ambulant dels dimecres, hauran de retirar els vehicles abans de les 6 del matí de cada dimecres.