El Mercat Medieval de Burjassot inclourà les visites a les Sitges i una intensa programació cultural per a tots els públics

27 maig 2016|Burjassot

Del 3 al 5 de juny, Burjassot donarà la benvinguda al Mercat Medieval Les Sitges 2016, el projecte cultural més esperat de l’any, programat d’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot. Durant tres jornades, tot l’entorn del conjunt arquitectònic de les Sitges, quedarà inundat per la màgia de l’Edat Mitjana, amb nombroses propostes d’artesania i gastronomia i una intensa programació d’animacions que se succeiran, des del divendres a la vesprada fins al diumenge a la nit.

Enguany, la disposició del Mercat Medieval Els Sitges embolicarà literalment tot l’entorn de les Sitges, discorrent pel carrer Jorge Juan, des de la seua confluència pel carrer Navarra, Plaza Sequera, Màrtirs de la Llibertat, Plaza de Sant Roc, carrer de l’Escriptor Hernández Casajuana, Passeig de Concepción Arenal i assentant el seu centre neuràlgic en la Plaça d’Emilio Castelar.

Les portes del Mercat Medieval, que enguany l’IMCJB programa amb “Pegasus. Mercats Temàtics”, s’obriran el divendres 3 de juny, des de les 19h, encara que una multitudinària cercavila protagonitzada per diferents personatges arribats de l’Edat mitjana donarà pas, a les 20h, a lectura del Pregó inaugural que donarà per oberta aquesta fira d’artesania, restauració i oci, ambientada en el passat. Tant el dissabte 4 com el diumenge 5, el Mercat Medieval estarà obert, de 11h a 14h i de 18h a 23h, encara que l’horari de tancament és aproximat i els llocs podran perllongar el seu horari, mentre hi haja ambient i afluència de gent en el Mercat.

El Mercat Medieval Les Sitges inclourà, com cada any, en la seua programació, les visites a les Sitges, programades des de l’IMCJB. Les visites seran per grups aproximats de 15 a 20 persones, amb un preu únic de 2 euros. L’horari de visites serà, el divendres 3, de 20 a 22h i, tant el dissabte 4 com el diumenge 5, de 11h a 14h i de 19h a 22h. Com és habitual, les visites començaran en la porta d’accés situada en el Passeig de Concepción Arenal, discorrent pel recorregut subterrani de les sitges visitables, fins a arribar a l’Embarronat i al Pati de les Sitges.

Enguany, i com destacada novetat en el Mercat Medieval de Burjassot, no hi haurà presència d’animals tractats com a atracció. L’absència d’aquestes atraccions es compensarà amb un augment de la resta de propostes d’oci i animació, de llarg a llarg del Mercat.

Com tot Mercat Medieval burjassoter, els xiquets i xiquetes tindran nombroses propostes d’oci i diversió per a gaudir que es concentraran en el Racó Infantil, situat en la Plaça de Sant Roc. Allí, tant el dissabte i el diumenge, amb dues sessions en horari de matí i dues sessions en horari de vesprada, hi haurà tres espectacles de titelles, en valencià: “Godeofredo i el cavaller vermell”, “La història de Jaume I” i “El fantasma de Canterville”. També entorn del racó infantil, els més xicotets trobaran entreteniment en un conjunt de jocs de taula i enginy relacionats amb l’època medieval i que comptaran amb la companyia d’un monitor. El Mercat Medieval sempre dóna lloc també a la màgia, que arribarà de la mà de nombrosos personatges fantàstics, arribats de terres llunyanes, com David, l’Ogre, Follets, o els Minairons carregats de joguets, els quals provocaran la sorpresa dels xiquets que, a més, podran gaudir de diferents sessions de divertits contes encadenats on es conjuga els contes, amb la màgia, els malabars i la música en directe. Tampoc faltarà per al públic infantil les típiques atraccions de fira com, per exemple, el vaixell medieval.

Com a novetat en aquesta edició del Mercat Medieval, una sèrie de tallers participatius relacionats amb els antics oficis medievals donaran l’oportunitat a grans i a menuts d’aprendre i practicar vells oficis, guiats per experts artesans, podent escollir entre la ceràmica i la terrisseria, l’armeria, el treball amb la pedra o el filat artesanal, entre uns altres…

De llarg a llarg del mercat i durant les tres jornades, s’aniran succeint una gran quantitat d’espectacles itinerants protagonitzats per músics i còmics, ballarines àrabs, joglars que provocaran la riallada, acròbates i equilibristes. Cal destacar les diferents sessions de Dansa sufí, una dansa tradicional egípcia relacionada directament amb el moviment giratori dels planetes amb uns ràpids girs que uneixen misticisme i folklore. Molta expectació despertarà també “La captura del drac”, un espectacle de gran format en el qual un cavaller mostrarà a la presa que ha aconseguit capturar, un drac de més de sis metres de llarg i quatre d’ample. Tampoc pot faltar, en el Mercat Medieval, la presència d’un faquir que logará deixar bocabadats als presents amb diferents exhibicions, tant en horari de matí com de vesprada, que barrejarà nombres de foc, ganivets, vidres trencats, etc…

Després de tres jornades en les quals les animacions no cessaran, complementades amb una gran oferta d’artesania i gastronomia, en la qual participarà activament el moviment associatiu de Burjassot, el Mercat Medieval Els Sitges 2016 quedarà clausurat amb l’espectacle Cirkifoc, que tindrà lloc en la Plaça de l’Ajuntament, a les 22:30h. Cirkifoc és un impressionant espectacle de circ que conjuga malabares, acrobàcies i elements pirotècnics.

Els fullets informatius amb tota la programació d’animacions, detallades amb horaris, estaran disponibles per als visitants, en el lloc d’informació i en altres ubicacions del Mercat Medieval i, pròximament, es podran consultar i descarregar també en www.burjassot.org i www.imcjb.net.