El MICOF imparteix la cinquena edició del curs de Diabetis Mellitus 1 i 2 a Burjassot

26 setembre 2023|Burjassot

Des de 08/11/2023 fins a 08/11/2023

Curso Diabetes MICOF

A iniciativa de l’Associació de Diabètics de Burjassot, el Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF) impartirà en el municipi el curs de Diabetis Mellitus tipus 1 i 2, que en 2023 aconsegueix la seua cinquena edició. El curs s’emmarca en el projecte Xarxa Pacients i compta amb la col·laboració de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Isabel Mª Mora, i de la mencionada entitat local.

El curs s’impartirà a la Casa de Cultura (carrer Mariana Pineda, 93-95), de 17 h a 19h, en tres sessions: els dimecres 18 i 25 d’octubre i 8 de novembre. Al llarg de les tres sessions, s’abordaran assumptes quotidians que tenen a veure amb la malaltia, així com cures i consells sobre alimentació, activitat física, tractaments, aspectes psicosocials, etc… El curs és gratuït però les places són limitades, de manera que les persones que desitgen assistir al curs han d’inscriure’s en aquest ENLLAÇ.

El curs de Diabetis Mellitus 1 i 2 està dirigit a pacients actius (pacients, familiars, cuidadors i formadors) i, durant les sessions, s’abordarà la malaltia renal des de diferents perspectives (alimentació, activitat física, medicació, psicologia, etc).

La missió de Xarxa Pacients és connectar a pacients actius amb una mateixa malaltia crònica. Així mateix, en aquesta xarxa inclou a professionals sanitaris. Un dels objectius que es persegueixen és organitzar formacions entre iguals, entre pacients, per a l’intercanvi de coneixements i experiències de promoció de la salut.

El projecte Xarxa Pacients compta amb un ampli ventall de patologies i, a part de la diabetis, també es forma als pacients en fibromiàlgia, malaltia renal i dolor crònic, entre altres. I una de les característiques fonamentals d’aquesta iniciativa de Xarxa Pacients és que els pacients que han superat els cursos i presenten les aptituds adequades, poden aspirar a ser pacients-formadors per a així impartir futures formacions.

Qualsevol persona que estiga interessada a formar-se o vulga rebre més informació pot escriure un correu electrònic a xarxapacients@micof.es.