El mur de Les Sitges, a punt de completar-se, mentre les obres avancen

7 març 2019|Burjassot

Los Silos muro

Dia a dia, l’entorn del Pati de les Sitges de Burjasssot va semblant-se, cada vegada més, al seu estat original ja que, hui dia, el mur que el mes de setembre passat va patir l’esfondrament ja està pràcticament reconstruït i ha aconseguit ja l’altura pròpia del Pati, tal com s’observa en les imatges que acompanyen a aquesta informació, on s’observen també les gàrgoles originals de desguàs, inserides ja en el mur reconstruït.

Una vegada finalitzades les tasques d’elevació del mur fins a aconseguir l’altura del Pati, i abans de començar a col·locar l’enllosat d’aquest, s’instal·larà una sub base que servirà per a reforçar i impermeabilitzar tota la zona inferior per on anteriorment filtrava l’aigua de pluja. Posterior i progressivament, s’aniran col·locant les lloses originals del Pati, culminant-se aquesta zona amb la construcció de la bancada, amb la mateixa tècnica que tot el mur.

Mentrestant, també s’han formigonat les rases que van baix del tascó piramidal que s’ha de construir pròximament i que, al seu torn, sostenen els micropilots, instal·lats setmanes arrere.

En paraules de l’alcalde de Burjassot, “el mur ja està pràcticament acabat, ens queden dies per a poder veure’l elevat íntegrament, i poc temps perquè l’obra de reconstrucció estiga acabada. Després, s’iniciaran les fases posteriors per a enfortir tot la part nord-est, les quals finalitzaran tot el procés. Ha sigut un treball dur però ja veiem el final d’aquesta reconstrucció que ens permetrà tornar a gaudir del nostre monument, del Pati de les Sitges. També iniciarem, quan tinguem els permisos de Patrimoni i el finançament de la Diputació de València, les obres de reforma de l’Embarronat”.