El Patronat Juan XXIII lliura els premis del VI Certamen Pictòric

10 maig 2016|Burjassot

Dimecres passat 4 de maig, el Saló d’Actes del Col·legi Juan XXIII va acollir l’acte de lliurament de premis, així com la inauguració de l’exposició corresponent VI Certamen Pictòric que, anualment, promou el Patronat Juan XXIII. La multitudinària reunió va comptar amb la presència de la regidora d’Educació, Laura Espinosa, de la vicepresidenta de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot, Maria Viu, i del regidor de Governació, Emili Altur. Van estar també presents Julia Pazos, presidenta de l’AMPA, i Vicenta Bueso, representant als membres del Patronat.

A aquesta sisena edició del Certamen es van presentar un total de 160 obres, realitzades per alumnes de diferents col·legis i instituts de Burjassot, sent finalment seleccionades per a concurs un total de 37. En la categoria A (de 6 a 9 anys) es va alçar com a guanyadora, Beatriz Caballero, alumna del col·legi Juan XXIII, amb l’obra “La tortuga se va de fiesta”. Paula Ortega, de l’IES Vicent Andrés Estellés va guanyar el premi de la categoria B (de 10 a 12 anys), per la seua obra “Paisaje”. El premi de la categoria C (de 13 a 16 anys) va ser per a Miranda Díaz que va guanyar amb l’obra presentada, “sin título”. Finalment, el premi en la categoria D (de 17 a 20 anys) va quedar enguany desert, però es van concedir dos accèssits a dues alumnes, ambdues del col·legi Juan XXIII: Irene de la Concepción, per l’obra “Café al amanecer” i Irene Morales per la seua obra “Naturaleza salvaje”.

Enguany, el Certamen Pictòric va comptar amb la participació de l’associació Nueva Opción, que atén a persones amb danys cerebrals adquirits. Els usuaris i usuàries de Nueva Opción van participar amb la presentació de 26 pintures inspirades en obres de pintors com Botero, Leonardo da Vinci i Ripollés, totes elles dotades d’una gran riquesa plàstica, colorista i una càrrega de força expressiva. Van acudir a l’acte, en representació dels usuaris, el president de Nueva Opción, Pablo Álvarez Merino, i la seua coordinadora, Flor Alcolea Abad.

La inauguració de l’exposició, que podrà visitar-se en el Saló de Plens del Col·legi Juan XXIII (c/ Isabel la Catòlica) fins al pròxim 11 de maig, va comptar també amb l’acompanyament del duo musical conformat per Nacho Calle i José Carlos Vidal que, any rere any, posen la calidesa musical a la vetlada artística.

Des del Patronat Juan XXIII volen agrair especialment la col·laboració a tots els centres educatius de Burjassot que s’han animat a participar en el certamen, als patrocinadors, així com als pares, mares i docents, però, sobretot, als alumnes de Burjassot pels excel·lents treballs presentats al concurs.