El personal de l’Ajuntament i la societat civil participaran en l’elaboració del Pla d’Igualtat a Burjassot

8 juny 2017|Burjassot

Logo-Espai-Dona-2014.jpg

L’Ajuntament de Burjassot ha demanat la col·laboració del personal de l’Ajuntament, així com dels membres de la societat civil, en particular, les associacions que formen part del Fòrum de Participació per la Igualtat, en la primera fase d’elaboració del Pla d’Igualtat. Aquesta fase, concretament, servirà per a fer un diagnòstic de la situació del municipi en matèria d’igualtat d’oportunitats, que després serà utilitzat com a base per a la planificació i redacció del pla.

L’enquesta que s’ha facilitat en diferents àrees de l’Ajuntament i a les associacions, està també disponible a través de la pàgina web burjassot.org. La participació és anònima i voluntària i es tancarà el dia 30 de juny.

Aquesta fase de diagnòstic permetrà fer-nos una idea de la situació global de Burjassot, quant a la igualtat efectiva entre dones i homes i també quant a la percepció que les veïnes i els veïns, i el personal de l’Ajuntament, tenen sobre aquest assumpte“, ha explicat la regidora d’Igualtat, Lluna Àrias.

L’elaboració del Pla d’Igualtat Municipal és un dels objectius que s’ha marcat la regidoria per a aquesta legislatura. Així, segons explica regidora, “després de més de deu anys de funcionament del Pla d’Acció Municipal contra la Violència de Gènere, i assolida la seua maduresa, ampliem el nostre focus d’atenció amb aquest pla que, una vegada elaborat i aprovat, serà la principal eina del consistori per a planificar, ordenar i impulsar les polítiques de gènere i d’igualtat d’oportunitats al municipi“. Per a l’edil, “entenem les polítiques per la igualtat de gènere com la implementació d’accions positives i transversals, i aquest pla tindrà un paper fonamental en aquest sentit d’implicar a totes i cadascuna de les àrees en aquesta tasca“.