El Piló celebra la cerimònia de lliurament dels XXVII Premis Literaris 2015

12 maig 2015|Burjassot

La nit del passat divendres 8 de maig, l’Entitat Cultural Valenciana El Piló va celebrar, en un reconegut local de la ciutat, la cerimònia de lliurament dels XXVII Premis literaris corresponents a 2015. En el marc d’un sopar compartit entre amics de la coneguda associació burjassotera es van lliurar aquests consolidats premis de narrativa.

El VIII Premi “Josep Melià” de Teatre, amb una dotació econòmica de 300€, va ser per a Miguel Ángel Gascó i Rocha, per la seua obra presentada al certamen “Càsting d’ànimes”. Així ho va decidir el jurat del premi compost per Carles Bori i Escuriet, José Ortiz i Chiner i Aureli López i Muñoz. A més, el guanyador veurà publicada la seua obra guanyadora i, com a record, es va emportar la ja tradicional figura en bronze de J. Chornet.

El XIV Premi “Federic Feases” de Novel·la, dotat amb 1.800€, a més de la publicació de l’obra premiada i la figura en bronze de J. Chornet, va recaure en Lucas Grau i Silvestre, per la seua novel·la “Vesprades de chiclet”. En el Premi Federic Feases, el jurat va estar compost per Felip Bens i Carrión, Quelo Romero i José Ortiz i Chiner. Després de les paraules de tots dos premiats, va intervenir Josep Barat, president d’El Piló, i Olga Camps, regidora delegada de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot.

Com ja és un clàssic en el marc d’aquesta cita cultural, El Piló va realitzar el seu Concurs de micro relats durant el desenvolupament de la vetlada entre tots els assistents que van voler atrevir-se amb el paper i el bolígraf. Escrutats els vots, el primer premi va ser per al relat titulat “Dos centenaris ben celebrats” d’Aureli López; el segon premi va ser per al micro relat “Una de les malalties del moment”, de Jesús Moya, i el tercer premi va ser per a “Jo tinc un amic”, un relat de Mª Angels García.

També com a tradicional fermall de clausura de tota celebració d’El Piló van actuar dos cantadores habituals d’El Piló que van oferir diverses peces de Cant d’Estil.