El Piló culmina les seues Falles amb la tradicional estoreta velleta

20 març 2018|Burjassot

El Piló estoreta velleta

La nit del 19 de març ha sigut la del foc, la del final de les Falles i, també, la de la tradició a Burjassot. Tradició que ha arribat de la mà de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló que, en un dia tan marcat, tornava a recuperar i rememorar en el municipi els orígens de la festa fallera.

Així, El Piló va celebrar la tradicional festa de l’estoreta velleta. De bon matí, els socis i les sòcies de l’entitat van arreplegar i van acumular un bona muntonada de trastos vells, per tal de construir una Falla, una autèntica estoreta, com aquelles que es feien. Finalment, sobre les 20h, El Piló va cremar el seu monument, en presència de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, i de diferents regidors de la Corporació Municipal.

Aquest acte ha sigut el colofó de El Piló a la seua especial setmana fallera en la qual també han lliurat, en el marc de l’Ofrena a la Mare de Déu de Burjassot, els seus premis als llibres de Falles i a les seues portades o a l’enginy i gràcia dels monuments, entre uns altres.