El Ple Municipal aprova dues mocions per a la millora de diferents zones de Burjassot

25 febrer 2016|Burjassot

El Ple Municipal de Burjassot, corresponent a la sessió ordinària de febrer, va servir per a aprovar dues mocions per a la millora de dues zones del municipi, en matèria de Serveis Municipals. Ambdues mocions van ser presentades per Ciudadanos i aprovades per unanimitat de tots els grups polítics.

La primera de les mocions aprovades arreplega “l’establiment d’una bateria de mesures provisionals per a evitar les inundacions en el barri de Lauri Volpi”. Entre els acords aprovats es contempla “instal·lar passos de vianants elevats que abasten les quatre cantonades i que actuen de xicoteta barrera contra l’aigua; instar a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a tancar l’accés de l’aigua de la pluja des de les vies al túnel; instal·lar bombes d’aigua destructores de major potència per al buidatge més ràpid del túnel; allunyar els grups elèctrics del focus de la inundació; col·locar uns sensors que activen barreres mecanitzades que impedisquen l’accés al túnel quan l’aigua arribe a un nivell determinat”. D’altra banda, la moció va acordar que “el Ple de l’Ajuntament de Burjassot inste la Generalitat Valenciana a escometre, amb urgència, les actuacions del projecte de col·lector d’aigües pluvials” en la zona de Lauri Volpi, una reivindicació històrica del municipi de Burjassot.

També presentada pel grup municipal Ciudadanos, va quedar aprovada, per unanimitat de tots els grups, una moció per a “la millora de l’accessibilitat dels vianants en el pas a nivell del carrer de Mariano Ribera”. El text argumenta que, “concretament, en les voreres que creuen les vies pel Carrer Mariano Ribera, trobem grans problemes d’accessibilitat per als vianants, a causa dels desnivells del traçat, però, sobretot, a l’existència d’obstacles en el recorregut, com són els suports de les barreres de protecció per a impedir que creuen els vehicles quan s’aproxima el ferrocarril i els senyals lluminosos i acústics que s’activen en el mateix moment”. Així, els acords aprovats contemplen “instar a FGV perquè prenga diferents mesures de millora com desplaçar els contrapesos i la maquinària de les barreres de pas cap als laterals; col·locar els senyals lluminosos ancorats a la paret i continuar la vorera amb pendents per a permetre la continuïtat del pas sense desnivells arquitectònics”.