El projecte “Creant Escola” finalitza amb nou nom per a les Escoles Infantils Municipals i mosaics vius en les seues façanes

12 gener 2018|Burjassot

613 Viviendas Llumenetes 2
Documental Creando Escuela

Desenvolupat entre octubre i novembre de 2017, el projecte “Mosaics Vius. Creant Escola”, impulsat des de la Regidoria d’Educació, dins del Pla Burjassot Ciutat Educadora, ha conclòs amb la presentació de les intervencions artístiques realitzades sobre les façanes de les Escoles Infantils Municipals de Burjassot. Es tracta de dos mosaics que, des de dijous passat, llueixen en ambdues façanes i que han sigut elaborats comunitària i participativament entre els equips docents d’ambdues escoles, les famílies així com els veïns i veïnes de cada barri que han volgut implicar-se.

En el marc d’un ambient festiu i amb la companyia d’una xaranga, ahir va tenir lloc la presentació d’aquests mosaics a la qual va acudir l’alcalde de Burjassot, Rafa García, la regidora d’Educació, Laura Espinosa i el regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez Menero, a més de les famílies dels xiquets i xiquetes, personal docent, representants veïnals i tècnics de Luminària, col·lectiu d’art i aprenentatge.

Aquesta inauguració també ha servit per a donar a conèixer el nou nom amb el qual, a partir d’ara, es coneixeran les Escoles Infantils Municipals que, fins ara es coneixien pel nom del carrer on estan situades. Llumenetes 1 (613 Vivendes) i Llumenetes 2 (Isabel la Catòlica) és el nom escollit per a elles, després que, per iniciativa del Ple Infantil i per votació dels participants en aquest projecte, s’escollira aquest nom per a referir-se a elles.

La vesprada festiva va concloure en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado, on es va projectar el curt documental rodat i editat per Samuel Sebastián, en el qual es resumeix i es mostra aquesta experiència comunitària i creativa a partir d’imatges gravades del procés de creació i amb testimoniatges dels participants.