El Punt Violeta de Burjassot torna als carrers durant les Falles

11 març 2019|Burjassot

ESPAI DONA- Punto violeta Fallas 2019

A una setmana escassa que comence la Setmana Gran de les Falles, a Burjassot quedarà de nou palesa que la festa i la diversió han d’anar necessàriament unides a la seguretat, la responsabilitat i el respecte. Per això, la regidoria de Polítiques d’Igualtat, que dirigeix Lluna Àrias, a través d’Espai dona impulsa, novament, la presència en els carrers dels Punts Violeta, punts segurs d’atenció a les dones per a ser ateses en el cas de tindre dubtes o, si fora el cas, de patir qualsevol tipus d’intimidació, abús i/o agressió de caràcter sexual.

Així, del 15 al 18 de març, dies en què es concentren la gran quantitat d’activitats lúdiques nocturnes, revetles, discomòbils, etc…hi haurà Punts Violetes a Burjassot en dues modalitats. D’una banda, un tricicle conduït una persona voluntària i formada en matèria de prevenció i informació recorrerà els carrers, barris i casals del municipi, mentre que al seu torn, l’anomenada Brigada Violeta conformada per voluntaris i voluntàries identificades amb un número i un mocador morat, també estaran presents en els casals fallers per a atendre les necessitats de les dones, bé per a informar o resoldre dubtes, bé per a coordinar-se amb la Policia Local o Protecció Civil, si fora necessari. Per a dur a terme aquesta iniciativa, Espai dona compta amb la col·laboració de la regidoria de Falles, dirigida per Estefanía Ballesteros i de l’Agrupació de Falles de Burjassot, presidida per Iván Heredia. 

Les persones que formaran part d’aquest Punt Violeta en les Falles de Burjassot són voluntàries i voluntaris pròxims a Espai dona, que han rebut la formació i informació adequades per a exercir aquesta activitat. Des de la regidoria d’Igualtat i Espai dona s’ha valorat la bona aceptació que els Punts Violeta van tindre durant les passades festes patronals d’agost a l’hora de tornar a impulsar la seua presència durant les Falles. L’objectiu final és que qualsevol dona que estiga gaudint de la festa fallera se senta segura en tot moment.