El Repte del Reciclatge deixa empremta, groga, a Burjassot

26 maig 2022|Burjassot

El Repte del Reciclatge ha fet parada a Burjassot durant dues jornades seguides. El 24 i el 25 de maig, el comando groc del Repte de Reciclatge ha desembarcat en el municipi amb una missió: donar a conéixer la iniciativa d’aquest repte en el qual participa Burjassot a la ciutadania i, al temps, promoure l’essència de la pròpia campanya que no és una altra que promoure el reciclatge.

El Repte del Reciclatge és una campanya promoguda per Ecoembes, juntament amb la Generalitat Valenciana i l’EMTRE (Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus), per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar correctament i incrementar l’ús del contenidor groc. Burjassot s’ha unit a aquest repte, a través de la Regidoria de Transició Ecològica que dirigeix l’alcalde, Rafa García, juntament amb 19 municipis pertanyents a l’EMTRE. Tots ells competiran per convertir-se en la localitat que més recicle. Per a això, hauran d’incrementar l’ús dels seus contenidors grocs (lates, bricks i envasos de plàstic) en almenys un 10% de mitjana, durant els dos mesos posteriors a la campanya, juny i juliol, comparant aquesta aportació al contenidor groc amb la del mateix període de l’any passat, segons les dades de què disposa l’EMTRE. El repte té a més un vessant social i solidari ja que el municipi que guanye el repte rebrà 6.000 euros que donarà a una entitat local sense ànim de lucre. En el cas que Burjassot s’alçara com a vencedora del Repte del Reciclatge, els 6.000 euros seran per a ADERES, Associació Esportiva, Rehabilitadora i Social.

Així, perquè la població de Burjassot siga bé coneixedora del repte que té per davant, el comando groc ha visitat, durant dues jornades, diferents llocs clau del municipi. Dimarts passat 24 de maig, el Repte del Reciclatge va muntar el seu estand informatiu a les portes del Mercat Municipal L’Almara, mentre que el dimecres 25, aprofitant el matí de mercat ambulant ambulant, el comando groc va fer parada en la plaça de l’Ajuntament. Tant bona part de l’equip de govern municipal, encapçalat per l’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Rafa García, com a nombrosos ciutadans i ciutadanes han rebut, durant totes dues jornades, informació útil sobre com reciclar més i, sobretot, millor.

La visita del Repte del Reciclatge a Burjassot s’ha completat, a més, amb diferents xarrades de sensibilització sobre la importància del reciclatge sobre la població més jove que han sigut impartides per l’equip groc en l’IES Vicent Andrés Estellés i en l’IES Comarcal de Burjassot.