El Saló de Plens acull la xarrada-debat “Burjassot, ciutat promotora de bon tracte i participació infantil”

7 gener 2020|Burjassot

Des de 09/01/2020 fins a 09/01/2020

Burjassot Infancia

Burjassot porta diversos anys participant en les accions organitzades pel projecte internacional “Gira per la Infància”. D’aquestes accions que al llarg del temps s’han anat desenvolupant en el municipi, no sols han sorgit reconeixements, sinó també interessants projectes per a la comunitat social.

Així, el pròxim 9 de gener, a les 18h, tindrà lloc en el Saló de plens de l’Ajuntament la xarrada-debat “Burjassot, ciutat promotora de bon tracte i participació infantil”, la qual estarà a càrrec d’Antonio Salvador Jiménez Hernández, president del Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI).

En aquesta primera trobada, els assistents tindran l’oportunitat de conéixer detalladament un nou programa amb el qual Burjassot aspira a ser referent a nivell internacional. La finalitat d’aquest programa és que els xiquets i adolescents promocionen accions de bon tracte en tota la comunitat social a través de l’exercici de la participació ciutadana. Així, Burjassot desitja comprometre’s amb la construcció d’una ciutadania participativa, on els xiquets i les xiquetes tinguen un lloc privilegiat, respectant les seues idees i afavorint nous espais i estratègies de convivència, construint una ciutat responsable i que inverteix en la seua infància com el bé social més preuat.

Al capdavant d’aquest programa es troba Rafa García, alcalde de Burjassot, qui ha assumit el compromís de liderar les gestions necessàries i de ser l’altaveu perquè altres municipis de la província de València i de la Comunitat Valenciana vegen en el programa una oportunitat per a generar models de participació ciutadana on els xiquets i les xiquetes recuperen, entre altres coses, el carrer, com un espai segur i amable. El passat 20 de novembre, coincidint amb el 30 Aniversari de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, Rafa García va viatjar al costat de regidors i diputats provincials a la ciutat de Tetuan, on l’alcalde va rebre el reconeixement de promotor de bon tracte a la infància.

Segons els experts del CIPI, que porten anys col·laborant amb els diferents sectors comunitaris de la ciutat i molt estretament amb els tècnics municipals, voluntariat, alcalde i regidors, Burjassot és el lloc ideal per al disseny i implementació d’un programa d’aquestes característiques. En aquest sentit, tindrà el compromís de presentar el treball realitzat en la pròxima Trobada Internacional sobre Ciutats Promotores de Bon Tracte i Participació Infantil que acollirà a Burjassot, els dies 20, 21 i 22 de novembre de 2020 a xiquets, professionals dels àmbits socials i educatius, tècnics municipals, regidors i alcaldes de diferents llocs de la geografia espanyola i d’altres països.