El Taller d’Ocupació Burjassot Agenda 2030 III treballa la cura de l’entorn amb els escolars del municipi

17 desembre 2024|Burjassot

El Taller d’Ocupació Burjassot Agenda 2030 III, dins de l’especialitat d’Interpretació i Educació Ambiental, ha desenvolupat activitats innovadores dirigides a l’alumnat dels centres educatius del municipi, amb l’objectiu de fomentar la consciència ambiental i promoure hàbits responsables que contribueixin a la protecció i millora de l’entorn natural.

Un dels focus principals de les activitats ha estat posar en valor la riquesa natural de Burjassot, destacant espais emblemàtics com l’horta i el Parc de l’Eixereta.

L’alumnat treballador del Taller ha dissenyat rutes tematizadas on els escolars de primària han descobert l’extraordinari valor de l’horta de Burjassot, una aula viva per a l’educació ambiental i un lloc que combina tradició i naturalesa. A través de cinc temàtiques clau, s’han desenvolupat activitats que han abordat els cultius tradicionals, les construccions típiques de l’horta, les séquies, la importància de les bones pràctiques mediambientals i el respecte per les tradicions vinculades a l’horta, els hàbits d’alimentació saludable i consum de proximitat.

A més, en commemoració de l’aniversari del naixement del poeta burjassoter Vicent Andrés Estellés, la ruta Poesia / Estellés adquiria un protagonisme especial, connectant el patrimoni natural amb el llegat cultural del municipi. “Aquestes experiències permeten als xiquets i xiquetes apreciar els recursos naturals del municipi i adoptar comportaments sostenibles que contribuisquen a la seua preservació”, han assenyalat des de la direcció del Taller.

Per part seua, l’alumnat d’Educació Infantil del municipi ha gaudit d’activitats al Parc de l’Eixereta, convertit en una autèntica Aula de la Naturalesa. Mitjançant dinàmiques basades en el joc, l’observació i el descobriment, han après conceptes d’educació ambiental de manera divertida i enriquidora. Aquestes activitats lúdiques no sols acosten als escolars al coneixement de la naturalesa i els processos naturals, sinó que també reforcen valors essencials per a la cura de l’entorn i l’ús responsable dels recursos.

El programa també ha prioritzat la promoció d’hàbits que afavoreixen el desenvolupament sostenible, amb iniciatives enfocades a fomentar el consum d’aigua de l’aixeta, destacant la seua sostenibilitat i qualitat, i promoure el reciclatge i la correcta gestió de residus, incentivant una cultura de respecte pel medi ambient.

Amb aquestes accions, el Taller d’Ocupació reafirma el seu compromís amb l’educació ambiental, enfortint el vincle entre la comunitat i el seu entorn natural, i sembrant les llavors d’un futur més sostenible.