El Taller d’Ocupació Burjassot Agenda 2030 II finalitza la primera fase de les visites escolars a l’horta

12 juny 2023|Burjassot

L’alumnat del Taller d’Ocupació Burjassot Agenda 2023 II ha finalitzat la primera fase de les visites a l’horta de Burjassot que ha realitzat amb els escolars de Primària i ESO dels centres educatius del municipi. Les visites han sigut a càrrec dels alumnes de l’especialitat d’Interpretació i Educació Ambiental.

Al llarg de les diferents eixides, els escolars han descobert l’horta des de dins, trepitjant la terra i observant de prop els diferents cultius que la poblen. Entre altres coses, han conegut el significat del terme valencià “espigolar” i han dut a terme aqueixa acció tan típica de l’horta, amb el permís de l’amo d’un camp de creïlles ja collit. També han vist camps inundats per a l’anomenat reg a manta i han observat amb prismàtics els ocells que habiten l’horta valenciana. També hi ha hagut temps per a disfressar-se i interpretar contes relacionats amb l’horta i per a recollir fem d’aquells que no respecten l’entorn.

Les visites escolars a l’horta de Burjassot tornaran a la tardor, de nou de la mà de l’alumnat del Taller d’Ocupació Burjassot Agenda 2023 II que, amb aquestes iniciatives, pretén posar en valor el patrimoni que suposa l’horta per a Burjassot així com el treball diari dels agricultors, al mateix temps que pretén sembrar entre els escolars el respecte, el valor i la preservació que mereix l’horta de Burjassot un espai únic, i ric, que ofereix aliment i treball, amb segles d’antiguitat.