El Tívoli i l’Auditori la Casa de Cultura, llestos i a punt per a rebre als espectadors

25 setembre 2020|Burjassot

A poc a poc, la vida cultural de Burjassot anirà reactivant-se i per a això, el primer pas ha sigut posar a punt les principals instal·lacions culturals del municipi per a rebre als espectadors i espectadores amb totes les garanties de seguretat. Per a això, la regidoria de Cultura ha activat un estricte protocol sanitari, atenent en tot moment la normativa vigent contra la Covid-19, a partir del qual es dota, tant a l’Auditori de la Casa de Cultura com al Centre Cultural Tívoli dels instruments i accions necessaris per a poder desenvolupar la seua activitat cultural de manera segura, complint les indicacions establides per les Autoritats Sanitàries, durant tot el temps que aquestes estimen necessari.

Així, en el Centre Cultural Tívoli, s’ha procedit a la desinfecció tant de les zones de pas com del pati de butaques. A més, en col·laboració amb la regidoria de Serveis Municipals i la Brigada d’Obres, també es procedirà a la desinfecció de les instal·lacions mitjançant el canó d’ozó de què disposa el Consistori. D’altra banda, s’ha habilitat una “zona Covid” per si es donara el cas que alguna persona poguera presentar algun símptoma estant a l’interior de la instal·lació.

Quant a l’aforament, aquest estarà limitat, en el cas del Centre Cultural Tívoli, al 50%, de manera que per als espectacles teatrals amb venda d’entrada o per a futures cessions d’instal·lacions, l’aforament serà de 275 entrades. A l’hora d’adquirir les entrades, sempre es prevaldrà la compra en línia d’aquestes, així com el pagament mitjançant targeta de crèdit, que serà l’únic mitjà de pagament en el cas de les arts escèniques. Les taquilles operaran amb pantalles protectores i, tant en les zones de taquilla com en els accessos i eixides del recinte, hi haurà senyals en el paviment que marquen la distància de seguretat. En el cas del Tívoli, l’accés es realitzarà per l’entrada habitual i l’eixida es marcarà per una zona diferent. A l’hora d’assignar els seients a la sala, es farà de manera que els ciutadans o grup de ciutadans que adquirisquen la seua entrada de manera conjunta tinguen la distància de seguretat assegurada amb la resta de ciutadans i grups de ciutadans.

En totes dues instal·lacions, l’ús de les màscares serà obligatori, a partir dels sis anys, durant tot l’espectacle i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos. Igualment, en les instal·lacions hi haurà cartells informatius que recorden a la ciutadania la importància de respectar la normativa i, des de la regidoria de Cultura se sol·licita als espectadors i espectadores “un plus de responsabilitat individual que, completat amb el protocol de seguretat col·lectiu, redundarà en el bé de tots i en què la vida cultural vaja tornant progressivament a la normalitat a Burjassot”.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha declarat que “ens trobem davant un nou repte que afrontem amb molta il·lusió però encara amb més prudència. Reprendre l’activitat cultural és un pas més cap a aqueixa normalitat que tant anhelem i que, a més, revertirà també en la millora del nostre estat d’ànim, en termes generals. Però és necessari que tots i totes continuem sent prudents i responsables en cadascuna de les nostres accions i moviments. Des de l’Ajuntament serem molt estrictes amb respecte la normativa per a garantir la seguretat en l’àmbit cultural però també vull apel·lar a la responsabilitat individual. Totes dues forces, unides, faran que a poc a poc puguem gaudir d’un bé i un dret com és la cultura”.