El Club d’Atletisme Els Sitges es doctora a Castelló amb cinc medalles en l’Autonòmic sub-18

8 juny 2022|Burjassot

Andreea Draghici CA Els Sitges

El Club d’Atletisme Els Sitges de Burjassot va tornar a exercir la seua hegemonia en el Campionat Autonòmic sub-18 que va tindre lloc a Castelló, el passat cap de setmana del 28 i 29 de maig. Si la setmana anterior eren els sub-14 els qui ajudaven a pujar al club de l’Horta a la part més alta del medaller, el dissabte 28 de maig els sub-18 portaven el projecte dirigit per Eduardo L. Gómez fins a la quarta posició, per darrere únicament de clubs de l’envergadura del Playa de Castellón, el València C.A i a un sol metall del C.A Torrent.

El primer entorxat va ser per al llançador Hugo Romero que, en el seu quart llançament, va enviar la javelina més enllà dels 50 metres (50.03), deixant als seus rivals sense opcions. Quasi 5 metres per darrere quedava Rafael Mahiques (CA Silla) i a més de 6 metres, José Carlos Muñoz (JA Elx). La bona faena realitzada des de la secció de llançaments de Els Sitges es va veure reflectit en els resultats. En el disc, Pablo López de la Cova feia valdre el seu primer llançament (43.75) per a assegurar-se la plata ja que els 48.39 de l’atleta del Playas de Castellón, Víctor Hernández, van ser inassolibles.

En xiques, Andreea Draghici va bregar un bonic duel amb Yineth Dayana, del Playas de Castellón, per l’or en el llançament de martell. Ambdues van ser molt superiors a la resta de competidores a les quals van avantatjar per més de 10 metres de distància. Finalment, no obstant això, l’atleta del CA Els Sitges no va poder superar els 48.85 metres de Dayana i va haver de conformar-se amb una meritòria plata, amb un millor llançament de 46.10 metres. La major de la saga Almenar va aconseguir també pujar-se al segon calaix del podi, en aquest cas, en els 5 km marxa. Emma va recórrer els 5.000 metres en 26:31.99, per darrere tan sols de Laura Ríos, del València CA (25:39.91) i imposant-se a una altra de les grans favorites de la categoria, Andrea Martín, del Playas de Castellón. L’últim metall que va engrossir les vitrines del club burjassoter va ser per a la fondista Maria Camps, un bronze en l’exigent prova dels 2.000 obstacles (10.04.85) com recompensa a una gran trajectòria.