Els parcs de Burjassot obrin el diumenge 26 d’abril, amb especials normes d’ús per a respectar el distanciament social

25 abril 2020|Burjassot

L'Eixereta
Vicente Ferrer

A partir d’aquest diumenge 26 d’abril, xiquets i xiquetes de fins a 14 anys, podran eixir a fer passejos i a jugar al carrer, una vegada al dia i durant una hora, per vies i espais d’ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzats, en un entorn com a màxim d’un quilòmetre al voltant del seu domicili i sempre en companyia d’un adult.

Així, a partir de demà diumenge, els parcs municipals de Burjassot quedaran oberts, però la seua entrada quedarà subjecta a una sèrie de normes d’ús molt més restrictives d’allò habitual, per a preservar, en tot moment, el distanciament social de, com a mínim dos metres, que ha de complir-se en aquestes eixides, permeses pel Govern, a partir de demà.

En tot moment ha volgut manifestar l’alcalde de Burjassot, vull cridar al sentit de les responsabilitat individual i cívica, així com el sentit comú, per part de la ciutadania de Burjassot. Fins ara, els veïns i veïnes han mantingut un comportament exemplar durant el confinament i així ha de continuar sent, ara que els nostres fills i filles podran airejar-se una mica, amb aquests breus passejos. És fonamental que, si es decideix fer ús dels parcs i espais verds que a partir de demà diumenge obrim, es complisquen totes i cadascuna de les normes d’ús ja que el distanciament social ha de continuar prevalent per damunt de tot”.

A més de les indicacions que adults i xiquets han de complir per a eixir al carrer i que acompanyen a aquesta notícia, en el cas dels parcs municipals de La Granja, 8 de març, L’Eixereta, El Mirador i Vicent Ferrer, les zones infantils es mantindran clausurades, així com els serveis, les fonts públiques i els jocs biosaludables.

En el cas de la Granja i L’Eixereta, també estaran clausurades la zona d’skate, petanca i altres zones esportives. Aquests cinc parcs comptaran amb un accés únic per a poder controlar millor el nombre de persones que puguen accedir a la instal·lació, i evitar possibles aglomeracions. La Policia Local i la Brigada Municipal estaran en aquestes instal·lacions per a fer complir la normativa. La resta d’àrees de jocs infantils d’altres zones verdes també romanen precintades i no poden utilitzar-se.

Els parcs estaran oberts de 9h a 21 però, des de l’Ajuntament de Burjassot, es recomana evitar hores punta.