Els Premis Sambori 2017 arriben a Burjassot aquest dijous

28 març 2017|Burjassot

Burjassot es vist de festa aquest dijous 30 de març a partir de les 17:30 hores, moment en el qual començarà el lliurament dels Premis Sambori, certamen literari de promoció i difusió de l’ús literari del valencià impulsat i convocat per la Fundació Sambori que té com a objectius, d’una banda, difondre i promoure l’ús de la llengua valenciana, i per un altre, estimular la imaginació i la creativitat literària de l’alumnat valencià. Enguany se celebra la 19ª edició del concurs i el lliurament de premis es realitzarà en l’antic Mercat Municipal.

El lliurament dels Premis, organitzat des de l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) que dirigeix la regidora Maria Viu, comptarà enguany amb l’actuació de la Sedajazz Kids Band, una banda formada per xiquetes i xiquets de 7 a 13 anys que tocarà un repertori basat en temes de jazz de diferents èpoques.

En el concurs d’enguany han participat diferents col·legis i instituts de Burjassot, en cadascuna de les categories. Els guanyadors de cada centre rebran un diploma i un guardó acreditatiu per la seua participació. En l’edició d’enguany han participat més de 70 alumnes, entre infantil i primària, ESO i Batxillerat dels centres CEIP Miguel Bordonau, CEIP Sant Joan de Ribera, Villar Palasí, Juan XXIII i els IES Comarcal, Vicent Andrés Estellés i Federica Montseny, respectivament.

De tots els guardonats, tres alumnes de Burjassot han aconseguit també reconeixement en la fase Comarcal dels premis i arreplegaran els seus guardons el dissabte 1 d’abril, a partir de les 18:30 hores la localitat d’Albalat dels Sorells; mateix poble que acollirà, un dia més tard, el diumenge 2 d’abril, les Trobades d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord, organitzades des d’Escola Valenciana, en les quals també estaran presents els centres eductius de Burjassot.