Els xiquets i xiquetes de l’Escola de Nadal de Burjassot comencen el seu Somni de Nadal

23 desembre 2016|Burjassot

Prop de trenta xiquets i xiquetes de Burjassot han començat hui l’aventura nadalenca que els proposa l’Escola de Nadal, el projecte d’oci i temps lliure per als més xicotets de la família que, cada any per aquestes dates, engega la regidoria de Cultura i Joventut, dirigida per Estefanía Ballesteros, a través de l’equip i el treball de l’Agència Jove.

Les activitats en l’Escola de Nadal han començat hui, 23 de desembre, amb un gran repte per a tots els xiquets i xiquetes que enguany formen part d’ella. Al llarg d’aquests dies, tindran la missió de recuperar l’Esperit del Nadal ja que, curiosament, tots els elements característics del Nadal estan desapareixent misteriosament del municipi. El responsable d’aquestes desaparicions és Ximet Hueso, un xiquet que habita en la gruta de Les Sitges i que es fa cridar Joakim, -Jack- Skeletor. En descobrir el Nadal, Jack desitjarà ser el protagonista absolut d’ell, apropiar-se d’ell perquè ningú més el puga gaudir. Per a aconseguir aquest perillós desig que s’ha instal·lat en el seu cor, Jack Skeletor ha decidit apoderar-se de totes les icones típicament nadalenques: El Pare Noel, Rudolf el Ren, el Ninot de Neu, els Reis Mags, el Belén, l’Arbre de Nadal, els Raïms de la Sort, etc. Fins i tot, Skeletor té previst fer desaparèixer a l’alcalde de Burjassot, per a aterroritzar a tot el poble.

Així, el repte dels xiquets i xiquetes de l’Escola de Nadal serà anar recuperant tots aquests símbols del Nadal i ho faran, com no, divertint-se al màxim amb un bon nombre d’activitats entre les quals destaquen un ral·li de divertides proves; una Kermés de terror en Les Sitges; una intrèpida cerca pel Mercat Municipal; una gimcana de por; una fira embruixada i, també, un viatge de fantasia en tren, pels carrers de Burjassot.

Tots els dies, abans de començar les activitats, els xiquets i xiquetes juntament amb els seus monitors visionaran un vídeo en el qual queda explicat què ha desaparegut aqueix dia. A més de recuperar totes les coses que donen sentit al Nadal, els xiquets i xiquetes de Burjassot tindran una altra important labor: aconseguir la felicitat per al jove i especial Jack Skeletor.

Per a dur a terme aquesta aventura, l’Agència Jove ha preparat una completa programació d’activitats per als més menuts. A més de l’aventura per la recuperació de l’Esperit del Nadal, els xiquets i xiquetes es divertiran amb un taller de galetes, confeccionant el seu propi cotillón, fent manualitats típicament nadalenques i coneixent més a fons la pel·lícula inspiradora d’aquesta Escola de Nadal: Pesadilla antes de Navidad, de Tim Burton.