En el marc de l’Any Blasco Ibáñez, Burjassot dedica una exposició a l’escriptor valencià

10 maig 2017|Burjassot

Des de 15/05/2017 fins a 26/05/2017

cartel Exposición Blasco Ibáñez 15-05-2017

En el marc de la celebració de l’Any Blasco Ibáñez, que s’està celebrant com a commemoració del 150 aniversari del seu naixement, l’Ajuntament de Burjassot inaugurarà una exposició de pintura, dibuixos i fotografies sobre l’autor i polític valencià que, en bona mesura, reflectirà i deixarà constància de la relació que Blasco va mantenir amb el municipi, on va gaudir de llargues estades de descans i estiueig.

L’exposició sobre Blasco Ibáñez està a càrrec del pintor Juan Vila Real. La mostra quedarà exposada en la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura, entre el 15 i el 26 de maig i, el dia de la inauguració, que serà el dilluns 15 de maig, a les 19h, els assistents, a més de contemplar-la, podran assistir a la conferència que oferirà el propi autor, Juan Vila Real, sota el títol “Els estiuejos de Blasco a Burjassot”.

L’exposició tindrà tres parts diferenciades. Dibuixades a plumilla, hi haurà un conjunt d’obres que representen escenes de la València de l’època de Blasco Ibáñez, escenes del barri del Cabanyal, retrats del mateix Blasco, així com d’amics i personatge relacionats amb el protagonista. Una segona part, aquesta de fotografies, mostrarà diferents imatges de Blasco des de la seua infància, la seua boda, els seus fills i família, els seus moments en el Palauet de la Malvarosa, els seus viatges, la seua professió de periodista, la seua etapa com a polític, els seus viatges, la seua relació amb el cinema, etc.

Finalment, la tercera part de la mostra, serà una exposició de pintura a càrrec de Juan Vila Real, en la qual es podran observar diferents aquarel·les que retraten a Blasco, així com diferents paisatges i motius que mostren la relació de Vicente Blasco Ibáñez amb el municipi de Burjassot i amb la ciutat de València.