Entregats els Premis a l’Ús del Valencià 2022 atorgats per l’Ajuntament de Burjassot

6 octubre 2022|Burjassot

El Saló de Plens ha albergat l’acte de lliurament dels Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç, les Falles i l’Esport 2022, impulsats per l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria de Promoció del Valencià, que dirigeix Manuela Carrero. La novetat de l’edició de 2022 és que a la categoria de comerç, s’han sumat dos àmbits més: l’ús del valencià en les falles i en el món de l’esports local.

Així, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, juntament amb les regidores de Promoció del Valencià, Manuela Carrero; de Comerç, Rosa Coca; i de Falles, Estefanía Ballesteros han fet lliurament dels premis als representants de cada comerç, comissió fallera i entitat esportiva que han resultat premiats en aquesta edició per l’ús del valencià en els seus establiments, cartelleria o xarxes socials.

En la convocatòria dels Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç 2022, el primer premi (896,42 €) ha sigut per a Banys i Cuines Calandín SL; el segon premi (773,21 €) per a Grup A Riure SL; el tercer premi (682,14 €) per a Sabateries Juan Ramón; el quart premi (549,11 €) per a Forn El dolcet; el cinqué premi (419,28 €) per a Valbar SL (La Romanssera); el sisé premi (366,07 €) per a Burcafé SL (El cafenet) i, finalment, el seté premi (313,77 €) per a la Ferreteria del Mercat.

En la convocatòria dels Premis a l’Ús del Valencià en el món de les Falles, el primer premi (800 €) ha sigut per a la Falla Espartero-Mestre Plasència; el segon premi (600 €) ha sigut per a la comissió fallera de Pi i Margall- Arturo Cervellera; el tercer premi (400 €) ha sigut per a la Falla Mariano Benlliure- Séquia de Tormos, mentre que el quart premi (200 €) i últim premi ha sigut per a la Falla Fermín Galán- Primavera.

Finalment, en la convocatòria dels Premis a l’Ús del Valencià en l’Esport, el Club de Gimnàstica Rítmica L’Almara ha guanyat el primer premi amb una dotació de 1.200 euros, mentre que el segon premi, amb 800 euros, ha sigut per al Grup de Recreació Esportiva Burjapower.

L’alcalde, Rafa García ha volgut prendre la paraula per a “donar les gràcies a tots ja totes per la vostra implicació i participació en aquesta iniciativa de AVIVA per al foment del valencià que, cada any, va agafant més força i mostra d’això és l’ampliació de la convocatòria al món de les falles i l’àmbit de l’esport”.