Espai Dona Burjassot proposa als col·legis formar a diferents agents d’igualtat entre el seu alumnat

3 juny 2016|Burjassot

Les xiquetes i els xiquets de Burjassot podran exercir d’agents promotors d’Igualtat en els seus col·legis. És una de les activitats que prepara el servei d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, Espai Dona, dirigit des de la Regidoria de Benestar Social, Igualtat i Desenvolupament Local que encapçala Lluna Àrias. Aquests agents vetlaran pel manteniment d’actituds igualitàries i no discriminatòries dins del centre.

La iniciativa, que engegarà Espai Dona a partir del pròxim curs, es presentava en el marc de la reunió mantinguda conjuntament amb l’Oficina de Sostenibilitat Local i l’Oficina de Promoció del Valencià i organitzada des de la Regidoria d’Educació en el marc de la iniciativa Burjassot, Ciutat Educadora.

El projecte s’ha donat a conéixer, tal com s’ha assenyalat, durant la trobada que la regidora d’Educació, Laura Espinosa, ha mantingut amb els centres escolars i els diferents serveis de l’Ajuntament que col·laboren i participen en el projecte Burjassot, Ciutat Educadora, entre ells, Policia Local i Nacional, l’Oficina de Sostenibilitat Local i l’Oficina de Promoció del Valencià (AVIVA), a més del propi Espai Dona.

Per a la regidora Lluna Àrias, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “vigilar que dins del dia a dia del centre, no es fomenten estereotips sexistes que, entre altres coses, puguen desembocar en actituds de violència cap a les dones. La no discriminació per raó de gènere està ja present en els projectes curriculars dels centres però, cal integrar aqueixa visió en totes les actuacions del col·legi, amb tots els actors implicats: professorat, alumnat i pares i mares”.

D’altra banda, en la reunió, també s’ha abordat la possibilitat d’involucrar als centres escolars en el VI Concurs de Narrativa Breu amb perspectiva de gènere Isabel de Villena i la continuació de les xarrades de prevenció de la violència masclista, juntament amb Policia Local a l’alumnat de segon i tercer de l’ESO i la campanya De qui depén? Depén de tu! de prevenció de les dependències, junt amb la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives a l’alumnat de quart de l’ESO.