Espai Dona i la Policia Local de Burjassot inicien els tallers de prevenció de violència de gènere entre joves

2 febrer 2016|Burjassot

Mites i creences sobre la violència de gènere, prevenció, educació en valors… aquests són alguns dels ítems que des d’Espai Dona, servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, dirigit per la regidora Lluna Àrias, i des de la Policia Local, dirigida pel regidor Manuel Pérez Menero, tracten en els tallers de prevenció de la violència de gènere entre els joves.

Aquesta setmana han començat, en els centres educatius del municipi, els tallers, destinats a alumnes de segon i tercer de l’ESO i que es desenvolupen a través del treball conjunt de la Policia Local de Burjassot i Espai Dona; un treball dividit en dues sessions en les quals es mostra als xavals “que la violència no és un comportament natural i que és imprescindible el desenvolupament d’estratègies de prevenció dirigides a les causes primàries que l’originen, a partir de la informació i la sensibilització en tots els àmbits de la societat, posant l’accent principalment en l’educació dels joves”, tal com han assenyalat des d’Espai Dona.

L’objectiu d’aquests tallers és sensibilitzar els estudiants sobre la violència de gènere i estimular les seues actituds de rebot davant la mateixa. A més, se’ls mostren els recursos que l’Ajuntament, des de totes les seues àrees, té en aquesta matèria i que posa a la seua disposició davant qualsevol problema que els puga sorgir sobre aquest tipus de violència.

Els tallers van a desenvolupar-se, en aquests primers mesos de l’any, en els centres Juan XXIII, La Fontaine i Nativitat, i també en CEMEF, per als joves dels cursos que allí s’imparteixen.