Espai Dona inicia el desenvolupament del Programa Irene en els centres educatius i programa una jornada de portes obertes

28 gener 2015|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, a través d’Espai Dona, servei integral d’atenció a la dona dirigit per la regidora Lluna Àrias, ha posat en marxa en el mes de gener el Programa Irene en gran part dels centres educatius del municipi; programa que té com a objectiu la informació, formació i prevenció de la violència sexual en adolescents i joves.

El desenvolupament d’aquest programa, tal com hi ha assenyalat Lluna Àrias, “és de vital importància per la detecció d’actituds masclistes i violentes en la població més jove” i, a més, inclou també accions formatives per a la població en general i per als professionals en contacte amb joves i adolescents.

Per aquest motiu, des d’Espai Dona, s’ha programat per a dijous que ve 12 de febrer, a partir de les 19 h en el Centre Socioeducatiu Isaac Peral, una jornada de portes obertes, gratuïta, per a totes aquelles persones que vullguen conéixer el programa, com es treballa en ell i com detectar i previndre la violència sexual en joves i adolescents. La jornada estarà impartida per Mireia Gascó i Macarena Gil, Pedagoga i Psicòloga respectivament, encarregades de la formació i informació del dit programa, i les qui també s’encarregaran de la formació dels professionals.

El consistori firmava en 2014 un conveni, amb l’Institut Nacional de la Dona, per desenvolupar el Programa Irene per previndre la violència sexual entre els joves a través del desenvolupament de diferents tallers en els centres educatius del municipi encaminats que els menors siguen conscients del significat d’una agressió sexual, per què es produeixen, l’actitud davant d’aquest tipus de delictes i el coneixement dels recursos que existeixen i com usar-los. El programa està cofinançat pel Fons Social Europeu, període 2014-2020.