Espai Dona llança l’Escola d’Igualtat

1 abril 2016|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Igualtat, dirigida per Lluna Àrias, i a través d’Espai Dona, el Servei Integral d’Atenció a la Dona, és a punt d’engegar l’Escola d’Igualtat, un projecte gratuït que compta amb la col·laboració del Consorci Pactem Nord i que estarà finançat per la Diputació de València.

Pensada principalment per a dones majors d’edat, motivades per treballar i aprofundir en el concepte d’Igualtat, les classes de l’Escola d’Igualtat es desenvoluparan els dilluns, de 18 a 20 h, en la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura. L’Escola d’Igualtat començarà a funcionar el pròxim 18 d’abril i es perllongarà fins al 4 de juliol. Les sessions setmanals estaran impartides per Natalia Bellver, psicòloga i agent d’Igualtat i per Dora García, educadora social. Les dones interessades a matricular-se, poden fer-ho, gratuïtament, a través de diverses vies: acudint a la seu d’Espai Dona (C /Colom, 40), de dilluns a divendres de 9 a 15 h; telefònicament, al 96 390 67 18 o bé escrivint un correu electrònic a serveidinamitzacio@ayto-burjassot.es. El termini de matrícula conclourà el 14 d’abril.

Al llarg d’aquestes sessions setmanals, les dones coneixeran eines que els ajudaran a gestionar adequadament les seues emocions i augmentar la seua fortalesa emocional, al mateix temps que rebran informació sobre els recursos municipals que actualment existeixen en matèria d’Igualtat i que les ciutadanes d’aquest municipi tenen a la seua disposició. L’Escola d’Igualtat es perfila també com un espai per a la reflexió sobre les desigualtats que encara hui són objecte les dones, creant també una xarxa d’ajuda mútua d’àmbit comarcal.
Per a la regidora Lluna Àrias, “aquesta Escola d’Igualtat és, en definitiva, un lloc on prendre consciència de les desigualtats que patim, no solament en matèria de gènere de manera abstracta, sinó també en el dia a dia, en el nostre entorn, en el nostre poble”. Àrias també ha volgut agrair el paper de la Diputació de València, ja que “aquesta és una de les propostes que li plantegem a la diputada d’Igualtat, Isabel García, en la reunió que vam tenir el passat 4 de març i ara la podem dur a terme gràcies a la seua inestimable col·laboració. Es tracta d’un projecte d’àmbit comarcal i ara, concretament, comença a Burjassot”.