Espai LaGranja inicia un cicle de dansa amb col·lectius ciutadans de Burjassot

6 octubre 2022|Burjassot

Spai LaGranja

Durant quatre setmanes consecutives, Espai LaGranja, el centre de mediació i recursos per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), acollirà a diferents grups de Burjassot en sessions de ball guiades. Una proposta comunitària que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Javier Naharros.

Els tallers estan especialment dissenyats per a quatre col·lectius no vinculats amb aquesta disciplina, amb l’objectiu d’acostar la dansa a sectors socials més amplis. Alumnes de primària del CEIP Les Sitges, usuaris i usuariès del Centre Ocupacional Nou Renàixer, joves i adolescents del centre d’atenció social SOMLLAR i persones majors de quatre dels centres socials de Burjassot són els destinataris del cicle LaGranja Oberta.

Vicent Gisbert és el professional encarregat de dissenyar aquestes sessions que pretenen oferir el moviment i la dansa com una alternativa de comunicació i socialització a l’abast de totes les persones.

Els diferents grups podran expressar-se a partir de la dansa en sessions en les quals, partint del cos, el moviment i la manipulació d’objectes, s’aborda la dimensió expressiva de cada persona. L’escolta, la cooperació, la consciència i la vinculació amb l’espai són alguns dels aspectes que marcaran les trobades.

La dansa pot ser experimentada per qualsevol persona, independentment de la seua condició física, si està acompanyada per un professional que guie la seua pràctica. Gisbert és una ballarí i docent valencià que porta anys treballant amb col·lectius de perfil variat en projectes d’accent social. És a més coreògraf i creador d’obres escèniques i de vídeo dansa.

En les sessions en LaGranja serà important la dimensió creativa de cada persona, amb especial atenció a les propostes que s’allunyen d’una idea preconcebuda del moviment. “Allò important no és el resultat sinó el procés que es viu durant aquesta celebració comunitària. Aquest aspecte pren especial rellevància en aquest moment post pandèmic en el qual la relació amb el cos s’ha vist alterada per les restriccions sanitàries” assenyala Guillermo Arazo, director d’Espai LaGranja.

Durant el mes d’octubre, les sessions seran el dia 10 amb el CEIP Les Sitges, el 17 amb els joves de SOMLLAR i el 24 amb els usuaris i usuàries del Centre Ocupacional Nou Renàixer. Al novembre, serà el torn de les persones majors que estan convocades el dia 7 en el centre situat al Parc de la Granja.

Espai LaGranja va obrir de nou les seues portes a l’abril de 2021,amb un nou projecte d’atenció als professionals de la dansa de la Comunitat Valenciana. Entre els seus objectius també es troba el de connectar la dansa amb nous públics i relacionar la seua activitat amb l’entorn més pròxim, establint vincles amb col·lectius del municipi.