Fruites convertides en superherois clausuren el Taller d’Educació Alimentària en els centres educatius de Primària

23 juny 2016|Burjassot

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, que dirigeix Laura Espinosa Pérez, ha impulsat, al llarg d’aquest curs recentment finalitzat, un Taller d’Educació Alimentària que s’ha dut a terme en diferents centres educatius del municipi, tant d’Educació Primària com de Secundària. Aquest taller ha sigut impartit per la nutricionista Sandra Amores i, si bé les sessions van finalitzar recentment en els instituts i col·legis de Secundària, ara acaben de fer-ho en els col·legis de Primària que han participat d’aquesta iniciativa per a l’adquisició de bons hàbits alimentaris en l’edat infantil.

Així, per a donar per finalitzada aquesta primera experiència del Taller d’Educació Alimentària, els alumnes de 4t de Primària dels col·legis Villar Palasí, Sant Joan de Ribera, Miguel Bordonau i Villar Palasí han participat en el Concurs de Dibuix “El personatge de la meua alimentació”. A través del mateix havien de representar, com a promoció del consum de fruites i verdures, un aliment vegetal transformat en personatge. Cada centre va realitzar una exposició i una posterior votació on cada centre va triar un dibuix guanyador. Aquesta activitat servirà de fil conductor per al pròxim curs, on els alumnes realitzaran una historieta de promoció de bons hàbits alimentaris. La historieta la iniciarà un centre i anirà saltant de centre en centre, de manera que cada col·legi incorporarà, amb el seu personatge guanyador, una història i un consell d’alimentació saludable.
La regidora d’Educació, Laura Espinosa, juntament amb Sandra Amores, va lliurar dilluns passat els diplomes acreditatius de la participació en el concurs als alumnes el dibuix dels quals ha sigut seleccionat el millor de cada grup, sent finalment els guanyadors Andrea Culiman (Sant Joan de Ribera, castellà), Ariadna Fullana (Sant Joan de Ribera, valencià), Guillermo Alcolea (Miguel Bordonau), Jaydy Lara (Villar Palasí, 4t A), Marcos Olivares (Villar Palasí, 4t B) i Esther Campoverde (La Fontaine). Diferents fruites convertides en superherois com el plàtan, la maduixa, el raïm i també un súper ou han sigut els aliments més il·lustrats.

Segons la nutricionista Sandra Amores, “els alumnes han treballat diferents temes destinats a millorar els hàbits alimentaris en l’edat infantil. El desdejuni i l’esmorzar han sigut protagonistes del taller, incidint en la importància de realitzar un desdejuni complet tots els dies per a començar bé la jornada”. Així, els escolars van realitzar un diari dels seus esmorzars i berenars durant una setmana. Amb aquest diari van apreciar de manera més directa i analítica la realitat en la varietat o la monotonia en els seus esmorzars. Ells mateixos van veure com els embotits eren els grans protagonistes dels seus esmorzars i, a poc a poc i entre tots, van aprendre a variar els seus entrepans incorporant també vegetals, fruites i peix.

D’altra banda, els alumnes van fer un recorregut per la història dels aliments, realitzant treballs de recerca sobre diferents aliments que, més tard, van compartir amb els seus companys mitjançant una exposició. També van apreciar el valor de la cultura alimentària de diferents països del món promovent un debat analític i comparatiu entre les diferents cultures alimentàries.

Vist l’entusiasme que, tant alumnes com professorat, han mostrat en aquest Taller d’Educació Alimentària, l’any que ve, repetiran de ben segur.