Global Omnium donarà a Càritas un euro per cada llar, local o comerç de Burjassot que es passe a la factura electrònica

8 febrer 2021|Burjassot

GO y Ayto Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, en la figura del seu alcalde, Rafa García, i l’empresa Global Omnium, que gestiona en el municipi el servei de l’aigua, han signat un protocol conjuntament amb Càritas, per a donar 1€ per cada usuari que es passe a la factura electrònica. En la signatura del protocol i la presentació de la campanya han estat presents, a més de l’alcalde, el conseller d’Aigües de València, Dionisio García Comín i Ramón Iceta, director de Càritas de la Parròquia de Sant Jose Obrero. També ha estat present la regidora de Serveis Socials, Isabel Mª Mora.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha indicat que “es tracta d’un acord molt il·lusionant. Des del Consistori, Global Omnium i Càritas difondrem aquest projecte per a reduir la petjada de carboni. Tindrem la nostra factura en format digital i gràcies a l’estalvi que es produeix, lluitarem contra la pobresa en el municipi”.

La campanya per a fomentar l’abandó del rebut de paper pretén reduir el consum de matèries primeres, d’energia, de residus i evitar emissions de CO₂ al medi ambient. Per aquest motiu, la intenció de Global Omnium és que bona part dels seus clients a Burjassot, uns 20.000, es passen a la factura electrònica. Aquesta iniciativa beneficiarà a Càritas, una de les entitats amb més arrelament a la ciutat i que més ajuda presta a famílies necessitades.

Durant la signatura del protocol s’ha indicat que s’informarà a tots els usuaris del servei de la possibilitat de passar-se a la factura electrònica, “hi haurà publicitat en els mitjans de comunicació i s’informarà els clients de la ciutat en les cartes que reben fins ara”, tal com han assenyalat en la signatura. De fet, el 13% dels abonats de Global Omnium a Burjassot ja reben aquest tipus de factures en els seus dispositius mòbils o adreces de correu electrònic.

La idea, en paraules de l’empresa, és aconseguir el 50% dels clients, la qual cosa suposaria que prop de 10.000 usuaris de Burjassot es passaren a aquesta mena de rebut. La mesura es prorrogarà durant tot l’any 2021.

Des de Càritas, per part seua, han destacat que estan contents amb la mesura que “entra com a anell al dit en la institució”. El representant de l’entitat ha destacat també que “els diners que rebem es dedicarà a la Targeta Solidària, amb la qual s’ajuda moltes famílies a comprar productes de primera necessitat i es garanteix així l’aliment de moltes persones. Amb aquesta targeta prepagament poden anar a comprar els aliments que necessiten amb total discreció, evitant qualsevol tipus d’estigma social”.