Inaugurada l’exposició sobre Vicente Blasco Ibáñez, de l’artista Juan Manuel Vila Real

16 maig 2017|Burjassot

Expo Blasco Ibáñez
Expo Blasco Ibáñez
Expo Blasco Ibáñez
Expo Blasco Ibáñez

Dins dels actes que l’Ajuntament de Burjassot i l’IMCJB estan celebrant en el marc de l’Any Blasco Ibáñez, dilluns passat 15 de maig, va tenir lloc la inauguració d’una gran exposició sobre l’escriptor i polític valencià, en la Casa de Cultura. Presentada pel polifacètic artista Juan Manuel Vila Real, l’exposició, que ocupa tota la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura, inclou pintures, dibuixos i fotografia.

L’acte d’inauguració de la mostra va comptar amb la presència d’una àmplia representació de la Corporació Municipal, encapçalada per l’alcalde de Burjassot, Rafa García, la vicepresidenta de l’IMCJB, Maria Viu, la regidora de Cultura, Estefanía Ballesteros i els regidors de l’Equip de Govern, Manuel Pérez Menero, Olga Camps, Manuel Lozano i Roc Senent. A més, com a convidats, també van estar presents Enrique Galindo, alcalde de la localitat turolense d’Aguilar de l’Alfambra, on va nàixer el pare de Blasco Ibáñez, Gaspar Blasco Teruel, i el president de l’Associació Blasco Ibáñez, Francisco Millán.

L’artista Juan Manuel Vila Real, a més d’explicar les parts de les quals consta l’exposició, va oferir als presents una aproximació a la relació que va tenir Vicente Blasco Ibáñez amb el municipi de Burjassot, sobretot en els seus anys d’infància i joventut, on va passar llargues temporades d’estiueig. Després de la seua intervenció, i com a record de la seua contribució a l’Any Blasco Ibáñez, Juan Manuel va rebre per part de l’Ajuntament de Burjassot, una sitja en ceràmica i el llibre Burjassot”.

L’exposició, que pot visitar-se en la Casa de Cultura, fins al 26 de maig, inclou tres parts diferenciades: una part de pintures realitzades per Juan Manuel Vila Mata, que evoquen la València de Blasco Ibáñez, el Cabanyal i l’Albufera, així com aquarel·les de llocs emblemàtics de Burjassot; una segona part a força de dibuixos, també obra de Juan Manuel Vila Real, amb el rostre de diferents personatges de la cultura molt pròxims a Blasco i, finalment, una col·lecció de fotografies, recopilades per l’artista, que constitueixen una autèntica línia cronològica de la vida d’un dels valencians més universals, Vicente Blasco Ibáñez, en diferents moments de la seua trajectòria personal i professional. L’exposició es completa amb material cedit per la Societat Cultural La Constància de Burjassot, entre el qual es troba, un bust de Blasco Ibáñez, a més de llibres, antics periòdics de El Pueblo, segells, medalles cedides pel col·leccionista Rafael Bonilla Cuadros, entre altres articles d’interès.