John Steinbeck i ‘La perla’, protagonistes d’una nova sessió del Club de Lectura

14 febrer 2024|Burjassot

Des de 23/02/2024 fins a 23/02/2024

L’últim divendres de de febrer, el dia 23 i fidel a la seua cita, el Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults de Burjassot celebrarà una nova sessió, a partir de les 19.00 hores, a la Casa de Cultura.

En esta ocasió, el llibre triat per a debatre i aprendre un poc més sobre el seu autor és La perla, de l’escriptor estatunidenc John Steinbeck i publicat al novembre de 1947, encara que havia sigut publicat amb anterioritat en la revista Woman’s Home Companion, al desembre de 1945. La novel·la està inspirada en un conte mexicà que Steinbeck havia esmentat en una anterior obra de no ficció, Sea of Cortez (1940), coescrita amb el biòleg marí Ed Ricketts després de la seua expedició científica al golf de Califòrnia.

Esta novel·la curta narra la troballa d’una perla d’incalculable valor i les conseqüències que implica a un modest pescador, Kino, el fill del qual ha sigut víctima de la picada d’un escorpí. L’interés d’esta novel·la residix en l’enfrontament entre dos mons, el dels rics i el dels pobres, i en el procés de canvi en les relacions humanes en funció de la situació econòmica de les persones.

John Ernst Steinbeck va ser un escriptor estatunidenc, guanyador del Premi Nobel de Literatura, i autor de conegudes novel·les com De ratones y hombres, Las uvas de la ira, La perla i Al este del Edén.

Les persones interessades a formar part del Club de Lectura, poden passar-se per la Biblioteca d’Adults, situada en el segon pis de la Casa de Cultura, on els donaran tota la informació sobre el projecte.