Juana María Condesa Lluch dóna nom al parc de Cantereria

11 setembre 2017|Burjassot

Parque Cantereria 1
Parque Cantereria 2

Des de divendres passat 8 de setembre, el parc situat enfront de la Parròquia de la Nativitat de La nostra Senyora, en el cor del barri burjassoter de Cantereria, respon al nom que li ha donat la beata Juana María Condesa Lluch. Aquesta nova denominació respon a la iniciativa engegada per la Clavaria del Corpus Christi de Canteteria i subscrita per diferents entitats vinculades al barri com són la Parròquia de la Nativitat de la nostra Senyora i el seu Consell Pastoral, el Col·legi Nativitat de Nostra Senyora, així com l’AMPA del centre educatiu, la clavaria del Sagrat Cor, la Falla Espartero-Mestre Plasencia, l’Associació de Veïns del Barri Lucense, Cáritas Parroquial La Nativitat, l’ONG Buscant Alternatives, la Secció Catòlica Nigeriana i l’Associació de Caçadors “El Martinet”.

L’acte d’inauguració del parc amb la seua nova denominació va estar encapçalat per l’alcalde de Burjassot, Rafa García, el regidor de Festes, Manuel Menero, i la regidora de Serveis Socials, Olga Camps. Així mateix, van acudir nombrosos representants de les entitats que han sol·licitat aquest nomenament i una representació de religioses Esclaves de María Inmaculada, la fundadora de les quals és la religiosa que ha donat nom al parc, Juana María Condesa Lluch, “protectora de les obreres” i molt vinculada al barri.

Va ser en 1900 quan la congregació de religioses Esclaves de María Inmaculada i Filles de Santa Teresa de Jesús, també conegudes com a Protectores d’Obreres, va adquirir en el barri un caseriu que s’utilitzava com a taller dedicat a la fabricació de cànters. Allí, amb la seua fundadora al capdavant, Juana María Condesa Lluch i gràcies al seu patrimoni familiar, l’ordre va adquirir l’immoble per a obrir un noviciat i casa d’acolliment que, durant molts anys, va servir per a acollir a les nombroses joves que, des de diferents pobles, es desplaçaven a València per a treballar principalment en les fàbriques de seda, tan importants en la indústria valenciana dels segles XIX i principis del XX.

Gràcies al llegat de Juana María, hui el barri de Cantereria i la seua actual Parròquia de la Nativitat, com va quedar demostrat divendres passat, continua sent un referent d’acolliment i acció social que, ara, ha quedat reflectit en el reconeixement a la labor de Juana María Condesa Lluch, atorgant-li el seu nom a aquest parc situat al costat de la Parròquia.