La 10K Divina Pastora Burjassot a benefici d’AVAPACE incorpora enguany una marxa solidària

8 agost 2018|Burjassot

Des de 22/09/2018 fins a 22/09/2018

10K Burjarunners

La sisena edició de la 10K Solidària Divina Pastora Burjassot, a benefici d’AVAPACE, que se celebrarà el pròxim 22 de setembre, incorpora enguany una marxa solidària de quatre quilòmetres amb l’objectiu de fomentar la pràctica de l’esport i aconseguir, a més, que més gent s’unisca a aquesta prova 100% solidària.

El president d’AVAPACE Corre, Benito Velasco, ha explicat que “la novetat d’aquesta edició és incloure per primera vegada la marxa caminant. L’objectiu és posar l’esport a l’abast de totes les persones, independentment de la seua edat. Les marxes caminant serveixen per a fomentar la pràctica esportiva i hàbits saludables entre la ciutadania i, a més, com a introducció al món de les carreres, és el primer pas. Si a això sumim que es col·labora amb AVAPACE, l’equació és perfecta”.

Ambdues proves, amb eixida i meta en la Plaça d’Emilio Castelar, arrancaran a les 18 hores i discorreran pels principals carrers del municipi, amb pujades i baixades, i amb un traçat totalment asfaltat. Les inscripcions per a les persones interessades a participar en qualsevol d’aquestes dues modalitats (carrera 10K o marxa solidària) estan obertes fins al pròxim 20 de setembre o fins a esgotar els 1.000 dorsals disponibles. Les inscripcions poden realitzar-se a través de la web carreraspopulares.com. El cost d’inscripció és de huit euros per a la 10K i de cinc per a la marxa solidària. La recaptació obtinguda es destinarà íntegrament a continuar investigant i lluitant contra la paràlisi cerebral. En els cinc anys anteriors, s’ha obtingut prop de 42.000 euros per a continuar millorant l’atenció integral de les persones amb paràlisi cerebral i promoure la seua qualitat de vida, des de la cura del seu benestar físic i emocional fins a la seua capacitat d’autodeterminació i els seus drets com a ciutadans.

Organitzada pel G.R.D Burjarunners i comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Esports que dirigeix Manuel Pérez Menero, la carrera compta, des dels seus inicis en 2013, amb el suport de Divina Pastora Seguros.

AVAPACE és una entitat sense ànim de lucre que està formada per persones amb paràlisi cerebral al costat dels seus pares, mares, germans i familiars, professionals i voluntaris. Integren també a altres persones que pateixen encefalopaties de tractaments afins. Actualment, atén a 150 persones amb paràlisi cerebral. Compta amb el club d’atletisme AVAPACE Corre que millora la visibilitat i la percepció social de les persones amb paràlisi cerebral.